Huawei Mate 20 Lite: performanţă la un preţ corect

1 huawei mate 20 lite png png

Dacă Huawei a ajuns pe locul 2 la nivel global din punct de vedere al vânzărilor, în ciuda obstacolelor de care s-a lovit, printre care şi războiul comercial cu Donald Trump, este pentru că telefoanele companiei chineze chiar sunt produse extrem de bine construite şi de performante.

Să luăm de exemplu, seria 20. În momentul lansării acesteia, Huawei a câştigat premiul pentru cea mai bună cameră smartphone cu Huawei P20 Pro şi, ulterior, cu Mate 20 Pro. Dar cu atât de multe modele „Pro”, idee replicată şi la seria 30, iar apoi la 40, am putea fi tentaţi să credem că chinezii au abdicat de la ideea lor iniţială: telefoane performante, dar cu preţuri accesibile. Ei, bine, nu! Iar modelele Lite arată că Huawei îşi ţine promisiunea. Modelul Huawei Mate 20 Lite, un telefon de buget, dar cu performanţe uimitoare, încă extrem de apreciat şi popular, tocmai datorită raportului foarte bun calitate/preţ.

Când iei contact pentru prima dată cu acest telefon, nu ai aşteptări prea mari. La urma urmei, e un telefon cu un preţ puţin peste 1000 de lei - sau, în anumite cazuri, în funcţie de ofertele marilor retaileri, poate chiar şi sub -. După ce-l foloseşti câteva minute, însă, părerea ta s-ar putea schimba radical.

Dacă arunci o primă privire la corpul de sticlă al Huawei Mate 20 Lite, vei descoperi un dispozitiv premium uşor, care pare nici mai breaz, nici mai slab, decât celelalte telefoane din 2018. Dacă a existat o singură dezamăgire de remarcat la acest telefon este că a abandonat amplasarea camerei pătrate Mate 20, în schimb aşezând cele două obiective din spate în centrul dispozitivului, eliminând sclipirea de design pe care omologul său Pro o oferea.

Întoarce-l cu faţa spre tine, însă, şi, dintr-odată, dispozitivul devine mult mai interesant. În timp ce Huawei Mate 20 Lite nu oferă acelaşi ecran OLED care te uimeşte la Mate 20 Pro, ecranul LCD 1080 x 2340 nu numai că este extrem de clar, dar oferă mai multe culori decât te aştepţi de la alte afişaje LCD.

Este surprinzătoare şi includerea Face ID prin cele două camere frontale ale dispozitivului. Telefonul vine astfel cu o alternativă rapidă la scanerul de amprente al dispozitivului - care a fost plasat puţin prea sus pe spate pentru gusturile unora.

Ceea ce te-ar putea deranja într-o eră a telefoanelor mobile cu cameră „ascunsă” în ecran este poate „bretonul” prea larg al Huawei Mate 20 Lite. Totuşi, acesta poate fi acoperit prin setările dispozitivului.

Dacă design-ul, afişajul şi software-ul sunt destul de interesante, Huawei Mate 20 Lite se apropie şi ca performanţe de celelalte modele Mate 20. Iar dacă există doi factori care fac ca Huawei Mate 20 şi Mate 20 Pro să fie unici, aceştia sunt să fie uimitoarele camere Leica, fie procesorul Kirin 980 al Huawei.

Huawei Mate 20 Lite împachetează doar unul dintre acestea, dar este de aşteptat asta de la o versiune denumită „Lite”. Huawei foloseşte un procesor „low-cost”, Kirin 710, pe Huawei Mate 20 Lite. Deşi nu este la fel de impresionant ca Kirin 980, în practică, nu vei reuşi să găseşti diferenţe remarcabile. Nu numai că aplicaţiile se deschid extrem de rapid, dar chiar şi jocuri mai solide reuşesc să facă faţă, ceea ce creează o experienţă solidă per ansamblu.

De parcă viteza excelentă nu ar fi suficientă, Kirin 710 este mai eficient din punct de vedere energetic decât fratele său mai mare, ceea ce înseamnă că te vei putea aştepta la o viaţă uimitoare a bateriei de la Huawei Mate 20 Lite. Acest procesor încărcat cu bateria excepţională de 3750 mAh te ajută să „duci” peste o zi şi jumătate utilizarea medie la o încărcare, lucru pe care nu-l vei găsi la alte smartphone-uri din aceeaşi gamă de preţ.

Pe partea de cameră frontală, Huawei a reuşit să atingă echilibrul perfect între buget şi funcţiile profesionale. Cele patru camere ale Huawei Mate 20 Lite (două pe partea din faţă şi două pe spate) oferă aceeaşi claritate şi, deşi este posibil să nu aibă chiar toate funcţiile Leica, oferă, de asemenea, aceeaşi culoare ca şi pe Huawei Mate 20 Pro, în special datorită caracteristicilor camerei AI. 

Aşa cum îi spune şi numele, Huawei Mate 20 Lite nu îşi propune să fie mai bun decât varianta Pro, dar ceea ce oferă Huawei prin acest telefon este un dispozitiv eficient din punct de vedere al bateriei şi o experienţă excelentă în ceea ce priveşte camerele.Recente

clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara  Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere  Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese  Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille  Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele  foto   Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion  sursa   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg