Importanţa culorilor când vopseşti camera bebeluşului. Ce nuanţe sunt potrivite şi care sunt de evitat

1 shutterstock 1664805091 jpg jpeg

Cele mai comune culori, atunci când vine vorba despre camera bebeluşului, sunt roz şi albastru, însă şi altele pot fi o opţiune reuşită pentru bunăstarea celui mic. Specialistul în psihologia mediului, wellbeing şi coaching acreditat, Lee Chambers, a explicat de ce culorile pot avea un impact semnificativ asupra stării de spirit a bebeluşului.

3273 de părinţi britanici au răspuns la un chestionar, scrie Daily Mail. Află semnificaţia celor mai comune culori:

Galben

Primul loc a fost ocupat de galben, nuanţă neutră, 52% dintre părinţi folosind culoarea. O astfel de nuanţă stimulează concentrarea şi motivaţia. La polul opus, cu cât galbenul este mai strălucitor, cu atât provoacă mai mult frustrarea bebeluşului. Conform studiului, galbenul i-a făcut pe copii să plângă mai mult decât orice altă culoare.

Roz 

Pe locul al doilea s-a clasat rozul, cu 37% dintre voturi. Dacă la început, are efect de calmare, cu timpul rozul va deveni iritant, iar cel mic - agitat. Se pot alterna amestecuri de nuanţe închise cu cele neutre. 

Violet 

Culoarea mov s-a dovedit populară datorită celor 31% dintre părinţii chestionaţi. O culoare “înţeleaptă” şi regală, violetul poate fi o alegere excelentă pentru camera celui mic. Amestecul de roşu (foc) şi albastru (apă) creează un echilibru ce conferă seninătate şi energie. 

Albastru 

Pe locul patru, cu 29% dintre voturi, este albastrul. Culoarea dă senzaţia de calmare, de răcire a corpului. O nuanţă mult prea închisă face ca o cameră să devină sumbră şi lipsită de inspiraţie. 

Verde 

Verdele este pe locul cinci, 23% dintre părinţi folosind această culoare. Semnificaţia culorii se referă la natură, la libertate. Cu puţin galben şi cu albastru pe ici şi colo, acest amestec de culori va stimula concentrarea şi va calma agitaţia. În schimb, nu stimulează energia sau comunicarea. 

Portocaliu 

Doar 17% dintre părinţii britanici chestionaţi au folosit portocaliu pentru a vopsi camera bebeluşului, situându-l pe locul şase. În timp ce această nuanţă este plină de conotaţii vesele şi vibrante, ce facilitează comunicarea, psihologul sugerează că s-ar putea să nu fie cea mai bună opţiune. Totuşi, este o culoare care generează anxietate şi care scade atenţia.

Roşu

Pe ultimul loc, s-a clasat roşul - culoarea ce semnifică pasiune şi furie. Doar 6% dintre părinţi au folosit roşu. Cel mai probabil, îl va face pe copil să devină irascibil, agresiv şi poate să-i scadă concentrarea. Recente

Legume cu usturoi  Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură  foto   Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg
Ce este rejuvenarea vaginla si cum iti dai seama ca a venit timpul sa apelezi la ea jpg
Ai parul deteriorat Vezi cateva metodele de ingrijire care ii vor reda aspectul sanatos jpg
Chec cu zmeura  Sursa foto shutterstock 146752931 jpg
masti turmeric shutterstock 201136739 jpg
celulita shutterstock 2296152455 jpg
deshidratare shutterstock 2338147147 jpg
gusa shutterstock 2450061719 jpg
viziune shutterstock 451182664 jpg
Organizeaza ti dulapul  Sursa foto shutterstock 2048753441 jpg
Piept de pui cu sos de usturoi  Sursa foto shutterstock 1424425691 jpg
Omleta jpg
curatarea covoarelor  jpg
clickpentrufemei ro jpg
implant dentar pret jpg
Placinta cu zmeura  Sursa foto shutterstock 2213762075 jpg