4 motive pentru care ar trebui să foloseşti ulei de cocos

1 66652 original jpg jpeg

Uleiul de cocos are multiple întrebuinţări. Astfel, în timp ce unele gospodine îl folosesc la gătit, alte persoane îşi fac mască de păr sau îl folosesc pe piele. În acest articol vei descoperi motivele pentru care uleiul de cocos este atât de benefic pentru noi.

Prepararea uleiului de cocos

Uleiul de cocos se poate extrage prin procedeu uscat sau umed,de cele mai multe ori fiind folosită prima variantă. Este nevoie de 12 luni pentru ca o nucă de cocos să se maturizeze,dar uneori aceasta poate fi culeasă şi între 9 şi 11 luni. În timpul procedeului uscat,pulpa de cocos este extrasă din coajă şi se usucă la căldură extremă,fie folosind focul,în cuptor electric sau chiar la soare. Acest lucru este cunoscut sub numele de copră.

Procesul umed durează mai mult timp. Aici,emulsia de apă şi uleiul este utilizată pentru a crea uleiul de cocos. Deci,este nevoie de o fierbere riguroasă şi foarte multă muncă pentru a separa uleiul de apă. Procedeul este destul de scump şi se trece prin mai multe etape înainte de transformarea în ulei de cocos.

Citeşte în continuare patru motive ştiinţifice pentru care ar trebui să foloseşti uleiul de cocos.

1. Reduce simptomele în cazul bolii Alzeimer

Uleiul de cocos conţine acizi graşi,care pot creşte nivelul plasmei sanguine a corpilor cetonici,care alimentează cu energie celulele creierului. Corpii cetonici joacă un rol esenţial în reducerea simptomelor în cazul bolii Alzheimer,prin producerea de energie alternativă pentru celulele creierului. De obicei,reducerea energiei glucozei în anumite părţi ale creierului conduce la boala Alzheimer.

2. Reduce riscul de boli de inimă

Colesterolul are legătură direct cu bolile de inimă. Se constată că uleiul de cocos conţine grăsimi saturate care cresc nivelul HDL şi reduc nivelul LDL. Acesta reglează,de asemenea,factorii de coagulare a sângelui şi conţine antioxidanţi,de care corpurile noastre au atâta nevoie.

3. Întăreşte firul de păr

Dacă masezi scalpul cu acest ulei,cel puţin o dată (sau de două ori) pe săptămână,vei avea o coamă mai bogată în aproximativ 6 săptămâni. De asemenea,este recomandat pentru netezirea părului creţ. Pe de altă parte,uleiul de cocos este un hidratant natural foarte bun pentru pielea ta,menţinând-o hidratată pe tot parcursul anului. Acesta poate fi folosit şi ca demachiant, dar şi pentru înmuierea cuticulele unghiilor.

4. Ajută la slăbit

Uleiul de cocos este un substitut recomandat pentru unt. Este foarte sănătos,iar gustul un pic dulce este plin de savoare. În dietă trebuie folosit ulei de cocos virgin,fiind mai sănătos decât uleiul de soia. De asemenea,este potrivit pentru vegani.