4 remedii naturale pentru părul subţire

1 85503 original jpg jpeg

Căderea părului este una dintre cele mai frecvente probleme cu care nu se confruntă doar femeile, ci şi bărbaţii. Din fericire pentru doamne, există numeroase remedii împotriva căderii părului pe care le poţi face şi tu acasă.

Părul subţire este cel care se rupe cel mai uşor şi este, adesea, condamnat la lipsă de formă si volum. Vestea bună este că există câteva remedii naturale pentru părul subţire care te vor ajuta. 

1. Ouă

Părul fragil are nevoie de proteine, iar oul conţine din plin. De fapt, un ou conţine 6 grame de proteine, alături de omega 3, acizi graşi, zinc, vitamina A, E şi C. 

Mască de păr cu ou. Bate două ouă şi pune-le pe părul ud. Lasă oul să acţioneze timp de 30 de minute, apoi spală-te. Pentru îngroşarea firelor de păr, foloseşte o mască cu ou o dată sau de două ori pe săptămână.

2. Uleiul de măsline

Uleiul de măsline a fost folosit dintotdeauna la îngrijirea tenului şi părului.

Mască de păr cu ulei de măsline. Masează scalpul cu ulei de măsline călduţ, apoi adaugă pe toată lungimea părului şi stai aşa timp de 30-40 de minute.  De asemenea, îl poţi lăsa să acţioneze şi pe timpul nopţii.

3. Avocado

Ca şi ouăle, avocado conţine vitaminele C, E, K şi B6, proteine şi omega 3. Grăsimea din avocado protejează firul de păr şi îl întăreşte.

Mască de păr cu avocado. Foloseşte un avocadă, o banană şi o lingură de ulei de măsline. Amestecă până obţii o pastă fină şi las-o să acţioneze 30 de minute. Masca cu avocado se foloseşte o dată pe săptămână. 

4. Uleiul de ricin

Uleiul de ricin este recunoscut pentru benefiiile pe care le are asupra părului. Acesta stimulează creşterea firului e păr şi reduce căderea. Totodată, părul va fi mai puternic şi va străluci.

Mască de păr cu ulei de ricin. Maseasză scalpul prin mişări circulare, apoi aplică ulei de ricin pe toată lugimea. Acoperă-ţi capul cu un prosop timp de 30 de minute.

Sursă: manukafeed.com