5 ceaiuri care reduc stresul

1 66118 original jpg jpeg

Deseori ne confruntăm cu o mulţime de probleme din cauza stresului şi a anxietăţii. Acestea pot cauza căderi nervoase, depresie şi multe alte probleme psihologice. Iată câteva ceaiuri care diminuează stresul.

Ghimbir

Ceaiul de ghimbir este excelent pentru cele care au avut o zi proastă. Acest ceaicalmează mintea,dar şi detoxifică organismul şi ajută digestia. Ghimbirul conţine calciu,fier,magneziu,mangan,potasiu,seleniu,sodiu,vitaminele C,E şi B6. Uleiurile volatile din ghimbir au efecte analgezice,sedative şi antitermice. O cană de ceai de ghimbir pe zi contribuie la diminuarea stresului.

Muşeţel

Dacă vrei să scapi de anxietate,bea un ceai de muşeţel. Acest ceai este probabil cel mai popular ceai terapeutic pe care oamenii îl folosesc pentru a se relaxa şi a dormi. Apa cu care faci ceaiul trebuie să fie foarte curată. În felul acesta,efectele sale vor fi mai puternice.

Citeşte şi:

7 ceaiuri contra indigestiei

5 ceaiuri care-ţi rezolvă problemele tenului

Lavandă

Ceaiul de lavandă calmează mintea şi te ajută să te relaxezi. Nu doar ceaiul relaxează muşchii,ci şi câteva picături de ulei de lavandă adăugate la o baie caldă te ajută să te relaxezi. Ceaiul te ajută să ai un somn bun,mai ales dacă din cauza stresulului nu te poţi odihni noaptea.

Mentă

Unul din principalele beneficii ale ceaiului de mentă este acela că diminuează stresul. Băut înainte de culcare,ceaiul de mentă te ajută să te relaxezi şi-ţi induce starea de somn. Menta reduce şi simptomele cauzate de anxietate şi stres,precum migrenele sau durerile de cap.

Tei

Ceaiul de tei relaxează muşchii şi nervii,calmează mintea şi reduce migrenele cauzate de stres. Acesta te ajută să te eliberezi de tensiune,anxietate sau iritabilitate. Mai mult decât atât,ceaiul de tei îndepărtează insominia,dacă este băut cu aproximativ 30 minute înainte de culcare.Recente