5 diuretice naturale, cu efect garantat

1 beetle 4079073 960 720 jpg jpeg

Acumularea excesivă de lichide în ţesuturi apare din cauza funcţionării necorespunzătoare a sistemului limfatic. Aceasta poate apărea în urma consumului excesiv de sare sau de alcool, din cauza lipsei mişcării, deshidratării ori pe fondul unor fluctuaţii hormonale. Această problemă poate fi tratată medicamentos, la sfatul medicului specialist, dar beneficii importante pot aduce şi leacurile din natură.

dandelion 3382663 960 720 jpg jpeg

1 Păpădia

Un remediu eficient împotriva retenţiei de apă sunt infuziile din flori de păpădie, care stimulează activitatea rinichilor şi cresc frecvenţa urinării. Prepară infuzia din două linguriţe de plantă uscată şi din 250 ml de apă fierbinte. Lasă la infuzat 10 minute, strecoară şi bea trei căni pe zi.

stinging nettle 785292 960 720 jpg jpeg

2 Urzica

O altă plantă care favorizează eliminarea apei din organism este urzica. Infuzia preparată din această plantă acţionează ca diuretic natural, creşte fluxul urinar şi curăţă căile urinare. Peste o lingurinţă de frunze uscate de urzică toarnă 200 ml de apă fierbinte şi lasă la infuzat 10 minute. Este indicat să bei trei căni de ceai pe zi.

horsetail 3337125 960 720 jpg jpeg

3 Coada-calului

Recunoscută pentru beneficiile pe care le aduce tractului urinar, coada-calului favorizează eliminarea pietrele de la rinichi, dar acţionează şi ca un dezinfectant urinar. De asemenea, are proprietăţi diuretice, stimulând eliminarea apei în exces. Prepară o infuzie dintr-o linguriţă de plantă şi din 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat cinci minute, strecoară şi bea ceaiul între mese, câte trei căni pe zi.

 

Citeşte şi: Ce să faci când te doare în gât. 10 remedii pentru acasă

4 Mătasea de porumb

Recunoscută pentru efectele sale diuretice, mătasea de porumb favorizează eliminarea apei şi a sărurilor în exces aflate în organism. De asemenea, este indicată în tratarea problemelor întregului tract urinar. Toarnă 250 ml de apă fierbinte peste două linguriţe deplantă şi lasă la infuzat cinci minute. Bea câte două căni de ceai pe zi.

turita mare floare jpg jpeg

5 Turiţa

O altă plantă de ajutor în combaterea retenţiei de apă este turiţa. Aceasta are efect diuretic şi ajută la curăţarea tractului urinar şi a sistemului limfatic. Toarnă 250 ml de apă fierbinte peste trei linguriţe de plantă uscată şi lasă la infuzat cinci minute. Bea câte trei căni de ceai pe zi.

Sursă foto: paradisverde.ro