Ce să mănânci pentru a avea sâni sănătoşi şi frumoşi. Tipul de cereale care le menţin fermitatea

2 femeie rosu shutterstock 683288107 jpg jpeg

Pentru a avea sâni sănătoşi, nu doar exerciţiile fizice sunt utile, ci şi alimentaţia. Greutatea, sarcina, îmbătrânirea le afectează aspectul, le reduce fermitatea şi frumuseţea. Află ce alimente combat aceste efecte!

Ştiai că sânii sunt alcătuiţi din ţesut glandular, dar şi adipos care se află peste fiecare dintre muşchii tăi pectorali? Partea glandulară a sânilor tăi este formată din 20 de lobi care conţin lobuli mai mici responsabili pentru producerea laptelui mamar. Mărimea sânilor depinde mult de genetică, dar forma lor se poate schimba de-a lungul vieţii. Unele alimente pot menţine aspectul frumos al sânilor, iar altele îi păstrează sănătoşi, departe de boli ca mastita, chisturile sau nodulii mamari, cancerul mamar.

Fructele uscate previn îmbătrânirea sânilor

Fructele deshidratate oferă aceleaşi efecte benefice nutriţionale ca acelea în stare crudă, mai puţin hidratarea. Conţin fibre, antioxidanţi şi micronutrienţi, ceea ce înseamnă că scad nivelul tensiunii arteriale, normalizează glicemia şi reduc apetitul pentru dulciuri. Sunt indicate şi pentru sănătatea sânilor, deoarece sunt bogate în fitoestrogeni, compuşi pe bază de plante care imită estrogenul. Pe măsură ce îmbătrâneşti şi corpul pierde estrogen, consumul de alimente care oferă fitoestrogeni creşte nivelul de estrogen, astfel încât să păstrezi tinereţea şi fermitatea sânilor. Fructele uscate reprezintă una dintre cele mai dulci moduri de a-ţi ajuta sânii să arate bine mai mult timp.

Quinoa le menţine fermitatea

O pseudo-cereală, quinoa are reputaţia de a fi un super-aliment. Este o sursă bună de fibre, zinc, proteine, vitaminele B şi E, cupru şi fier. Conţine acizi graşi, antioxidanţi şi are proprietăţi antiinflamatoare. Este şi un aliment care nu conţine gluten, îmbunătăţeşte sănătatea inimii, reduce riscul de hipertensiune arterială. Pe lângă toate afecte efecte benefice, consumul de quinoa menţine fermitatea pielii sânilor. Datorită antioxidanţilor pe care le conţine, fiecare porţie de quinoa ajută sânii să obţină elementele nutritive de care au nevoie pentru a încetini procesul de îmbătrânire.

Citeşte şi:

Simptome frecvente ale sânilor care nu trebuie ignorate. 7 din 10 femei se confruntă, la un moment dat, cu dureri mamare

Cum menţii fermitatea sânilor. Trucuri eficiente care îţi vin în ajutor

Seminţele de in şi ouăle reduc riscul de cancer mamar

Sub orice formă ai dori să consumi seminţele de in (ca atare, hidratate, ulei, pulbere) îşi oferă acizi graşi Omega-3, fitoestrogeni şi fibre. Toate acestea te protejează de boli de inimă, combat inflamaţia şi refuc bufeurile la menopauză. Seminţele de in ajută şi la prevenirea cancerului de sân prin inhibarea dezvoltării celulelor canceroase de sân care ar putea fi deja prezente.

Ai de ales dintr-o varietate mare de moduri de a pregăti ouăle. Indiferent de modul preferat de a le consuma, poţi fi sigur că oricare dintre acestea îţi vor oferi beneficii pentru sănătate de care merită să ţii cont. Ouăle reprezintă o sursă bună de proteine şi vitamine din complexul B. Acestea reduc nivelul de colesterol rău, menţin sănătatea ochilor, scad riscul de apariţie a bolilor de inimă şi susţin sănătatea oaselor şi a musculaturii datorită unui plus aminoacizi. În privinţa sânilor studiile au arătat că ar putea exista o legătură între deficienţa de vitamina B12 şi cancerul de sân la femeile aflate la postmenopauză. Un ou fiert tare asigură 25% din cantitatea de vitamina B12 de care ai nevoie zilnic.

Femeile care consumă adesea produse lactate grase, alimente procesate şi cereale rafinate (ca pâinea albă) îşi pot creşte riscul de a fi diagnosticate cu cancer de sân cu aproape 46%. Pe de altă parte, cele care urmează o dietă mediteraneană îşi pot reduce acest risc cu 44%. Uleiul de măsline este un aliment de bază în dieta mediteraneană. Conţine compuşi care ajută la eliminarea anumitor tipuri de celule canceroase de la nivelul sânilor.



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg