5 motive să încerci terapia cu nămol

1 75481 original jpg jpeg

Este renumită cura cu nămol mai ales din staţiunea Techirghiol, însă tu ştii care sunt într-adevăr avantajele acestui tratament?

Proprietăţile terapeutice ale nămolului datează încă din antichitate, chiar dacă între timp s-au efectuat destul de multe studii, rezultatul a fost acela că o cură de tratamente cu nămol sunt o sursă reală de sănătate pentru extrem de multe afecţiuni.

Succesul unui astfel de tratament este dat de particulele fine ale substanţelor minerale şi vegetale care se depun pe fundul unui lac pe o perioadă mare de timp. Noi suntem norocoşi deoarece ţara noastră este extrem de bogată la acest capitol, având foarte multe ape minerale, lacuri şi nămoluri atât de benefice organismului uman şi nu numai.

Nămolul ajută la eliminarea toxinelor

Dacă te întrebi cine poate beneficia de acţiunea curativă a acestor nămoluri, ei bine, răspunsul este toată lumea, deoarece acesta poate fi aplicat şi preventiv, mai ales că ajută la absorbţia toxinelor din organismul uman. Este extrem de benefic ami ales că ajută la relaxarea musculaturii, la răcorirea trupului, iar împachetările au efecte benefice ce se menţine câteva luni bune după aplicare.

Află la ce te mai ajută terapia cu nămol pe clicksanatate.ro.

Sursa foto: europeanspas.eu