5 pași esențiali pentru realizarea unei manichiuri cu ojă semipermanentă acasă

Manichiura cu ojă semipermanentă se bucură de o popularitate în continuă ascensiune, datorită multiplelor avantaje pe care le oferă. Pe lângă aspectul îngrijit și deosebit al unghiilor, promite o rezistență îndelungată, care poate dura până la patru săptămâni.

image

Succesul unei manichiuri semipermanente depinde de respectarea unei rutine de îngrijire a unghiilor, precum și de folosirea unor tehnici corecte de aplicare a produselor. În cele ce urmează, îți vom explica ce pași trebuie să urmezi ca să te bucuri de o manichiură impecabilă, realizată chiar la tine acasă.

1. Pregătește unghia naturală

În primul rând, totul pornește de la o bază curată, moment în care unghia este curățată de orice reziduu sau urmă de produs. Folosește o pilă cu granulație 150 pentru a mătui suprafața patului unghial și, dacă există material vechi pe unghi, aplică o soluție pentru îndepărtarea ojei și las-o să acționeze pentru aproximativ 10-15 minute.

Mai departe, cu ajutorul unui bețișor din lemn de trandafir, ridică și împinge cuticula. Apoi, dacă este cazul, îndepărtează excesul de piele cu o forfecuță sau un clește special. Cuticula joacă un rol esențial în protejarea unghiei contra microbilor, așadar ai grijă să nu rănești această zonă sensibilă.

2. Aplică un primer

Asemenea machiajului, un primer pentru unghii îndeplinește același scop: de protejare a unghiei naturale împotriva deteriorării, în timp ce o degresează și crește aderența produselor care urmează să fie utilizate. 

Astfel, după ce ai mătuit suprafața unghiilor cu un buffer, aplică un strat subțire de primer, având grijă să nu atingi cuticula sau pielea, deoarece poate da o senzație ușoară de usturime. 

3. Aplică un base coat

Unul dintre cele mai importante puncte de bifat de pe lista realizării oricărui tip de manichiură este stratul de bază, deoarece influențează, în mare măsură, rezistența ojei. Așadar, dacă sari peste acest pas, ai toate șansele ca manichiura ta să se strice după câteva zile de purtare și să ai nevoie de retușuri. 

Pentru a preveni acest lucru, aplică un strat subțire de base coat pe toată suprafața unghiei, ocolind cuticula. În ceea ce privește polimerizarea lacului, poți alege dintre două lămpi. Lampa UV usucă lacul în aproximativ 120 de secunde, în timp ce alternativa care funcționează pe bază de LED finalizează procesul în 30 de secunde.

4. Aplică oja semipermanentă

Din acest moment, lucrurile devin din ce în ce mai ușoare și mai plăcute, deoarece îți poți exprima creativitatea prin alegerea culorilor preferate. Totul ține de gust, preferințe și personalitate, iar colecțiile disponibile pe piață oferă diversitate și inovație în același timp.

Dacă ești o persoană conservatoare, care preferă o paletă cromatică mai discretă, o manichiură simplă realizată într-o nuanță opacă de roz pudrat, piersică sau lila se numără printre opțiunile potrivite. În schimb, dacă vrei să experimentezi modele ingenioase, fără prea mult efort, o oja cat eye ori o ojă holografică sunt demne de luat în considerare. 

Principiul de aplicare este unul simplu: un strat sau două de ojă semipermanentă, care ulterior sunt polimerizate în lampa LED sau UV conform indicațiilor înscrise pe ambalajul producătorului. 

5. Aplică un top coat

Cum orice poveste reușită are nevoie de un sfârșit pe măsură, un top coat sigilează manichiura și are grijă ca opera ta să vadă lumina zilei pentru cât mai mult timp. Dacă te gândești că un strat gros sau chiar două îi măresc puterea, renunță la această idee.

Mai puțin înseamnă mai mult și în cazul unei manichiuri semipermanente, așa că un strat uniform și subțire aplicat peste cel de culoare va avea rezultatul scontat.

În funcție de top coat-ul folosit, dacă este cu strat de dispersie sau fără, este posibil ca unghiile să fie lipicioase. Ei bine, șterge-le cu un cleaner degresant și ești gata.

La prima vedere, manichiura cu ojă semipermanentă pare un proces complex, unde trebuie să folosești o mulțime de ustensile. Din contră, dacă te obișnuiești cu acești pași, vei putea experimenta orice model îți dorești.

Sursă foto: Unsplash.com