5 plante ale lunii iulie, care te scapă de boli

1 69362 original jpg jpeg

Este perioada în care câmpurile şi dealurile sunt pline cu flori medicinale. Nu ezita să le culegi şi să prepare chiar tu leacuri, care te vor ajuta să vindeci sau să ameliorezi simptomele a nenumărate afecţiuni.

Muşeţelul te scapă de eczeme

Înfloreşte toată luna iulie şi este de ajutor în vindecarea a nenumărate afecţiuni. Îl poţi folosi sub formă de infuzie şi tinctură. Ca să obţii infuzia,pui o lingură de flori la 250 ml de apă.

Bei de trei ori pe zi,în caz de colici,gastrită,dureri menstruale sau ulcer. Tinctura se obţine din 30 de grame de flori pisate,din 20-30 ml de alcool de 70% şi 200 ml de ulei. Vindecă rănile,eczemele şi varicela.

Pelinul tratează durerile de cap

Constipaţia,dar şi durerile de cap trec cu ceaiul de pelin. Îl obţii dintr-o lingură de frunze măcinate,peste care torni o cană cu apă clocotită. Totodată,creşte pofta de mâncare.

Dacă suferi de afecţiuni ale  ficatului,ale bilei,de afecţiuni renale,apelează cu încredere la infuzia de pelin. Pui o linguriţă de flori într-o cană cu apă fiartă şi bei de două ori pe zi.

Dacă eşti însărcinată,nu este indicat niciun tratament cu pelin,deoarece stimulează contracţiile uterine.

Mai citeşte şi:

Află de ce e muşeţelul un leac natural

Plante benefice pentru a renunţa la fumat

Sunătoarea,împotriva arusrilor solare

Sunătoarea este unul dintre cele mai bune remedii împotriva arsurilor solare. Nu trebuie decât să prepare un uleidin această plantă. Laşi un pumn de flori într-un vas cu ulei de gătit,la soare,timp de o săptămână.

Tinctura,care se prepară din amestecul a 2 linguri de flori,cu jumătate de ml de alcool de 60% şi se bea de trei-patru ori pe zi. Este indicată în stările de nervozitate,insomnii şi depresie. Infuzia de sunătoare este de ajutor în hepatita cronică şi în gastrită.

Gălbenelele,eficiente în anemie

Timp de o lună,bea trei-patru căni cu ceai,neîndulcit,pe care îl obţii din două linguriţe de flori,la o cană cu apă. Luptă eficient cu anemia,cu osteoporoza şi cu bolile de ficat.  Dacă te afli la cură de slăbire,este de ajutor. O cană de infuzie,băută înainte de masă,accelerează arderile.

Coada-şoricelului,de ajutor pentru bolnavii de astm

Coada-şoricelului este unul dintre cele mai eficiente remedii naturale. Ceaiul îl obţii dintr-o lingură de flori,la 250 ml de apă. Se beau trei căni pe zi,în caz de hepatită,gastrită şi de astm. Infuzia este bună în anorexie,cistită,enterocolite,iar extern pentru eczeme,plăgi şi arsuri.