5 plante miraculoase mai puţin cunoscute

1 69405 original jpg jpeg

Există o mulţime de remedii naturiste care, de-a lungul timpurilor, s-au dovedit a fi mai eficiente decât multe medicamente concepute în laborator. În cele ce urmează faceţi cunoştinţă cu câteva plante tămăduitoare, mai puţin cunoscute, dar care şi-au demonstrat măreţia prin vindecarea multor boli.

Boswellia

Considerată „tămâia indiană”,Boswellia este benefică în tratarea artritei,a afecţiunilor respiratorii şi a tractului digestiv. Boswellia conţine răşini,printre care cea mai importantă s-a dovedit a fi acidul boswellic,care inhibă declanşarea astmului bronşic,a bolii Crohn şi a colitei ulcerative.

Boswellia se găseşte sub formă de sumplimente alimentare şi trebuie administrate conform instrucţiunilor.

Busuioc sfânt

Originar din India,busuiocul sfânt este utilizat atât în bucătărie,cât şi în medicina alternativă. Busuiocul indian este un remediu în tratarea răcelii şi a gripei. De asemenea,datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare şi antioxidante,busuiocul sfânt poate trata artita,diabetul colesterolul şi ulcerul gastric. Această plantă s-a dovedit a fi extrem de benefică pentru ameliorarea simptomelor cauzate de efectul chimioterapiei.

Dacă eşti însărcinată sau îţi doreşti să rămâi gravidă în scurt timp,evită remediile pe bază de busuioc.  

Arbore de Neem

Uleiul din extract de arbore de Neem este considerat în India un remediu divin deoarece are efecte benefice în tratarea bolilor de piele,a durerilor de articulaţii şi de muşchi. De asemenea,uleiul de Neem are proprietăţi antifungice,antimicrobiene şi antivirale. Frunzele acestui copac miraculos sunt folosite chiar şi în bucătărie,pentru că dau mâncărurilor un gust amar unic.

Uleiul de Neem este interzis femeilor gravide sau celor care îşi doresc să rămână însărcinate în viitorul apropiat.

Citeşte şi:

La ce este bună aloe vera

Remedii care te scapă de indigestie

Aloe vera

Cunoscută ca un remediu pentru vindecarea arsurilor,sucul de aloe vera poate fi folosit cu succes şi ca tratament în cazul ulcerului gastric,în detoxificarea organismului,în ameliorarea simptomelor provocate de psoriazisşi în vindecarea acneei.

Dacă utilizezi pulbere de aloe vera,trebuie să ştii că poate avea efect laxativ. Femeile gravide trebuie să consulte medicul înainte de a începe tratamentul pe bază de aloe vera.

Lemn dulce

Rădăcina de lemn dulce este utilizată frecvent la fabricarea dulciurilor. Datorită compoziţiei sale,planta s-a dovedit a fi eficientă şi în medicină,mai precis în tratarea tusei,a răcelilor,a ulcerului gastric şi a hepatitei cronice.

Lemnul dulce se găseşte în comerţ sub formă de pulbere sau ceai. Consmul excesiv de lemn dulce poate provoca creşterea tensiunii arteriale.Recente

Obiceiuri care afectează sănătatea tractului urinar jpg
Lasagna cu spanac Sursa foto shutterstock 1738952648 jpg
oj png
clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg