5 remedii naturale împotriva candidozei

1 71610 original jpg jpeg

O infecţie vaginală cu care se confruntă nenumărate femei este cea cu bacteria Candida albicans. Se poate instala pe fondul unui sistem imunitar slăbit, în urma unui tratament cu antibiotice sau din cauza unei igiene precare sau excesive. Iată cum o poţi combate cu remedii naturale.

Coada-şoricelului

Este o plantă medicinală recunoscută pentru proprietăţile antimicotice şi dezinfectante,de aceea este de mare ajutor în tratarea candidozei vaginale. Sunt indicate băile de şezut. La doi litri de apă,pui şase linguri de flori de coada-şoricelului. Tratamentul se face o dată pe zi,până la dispariţia simptomelor.

Iaurtul

Iaurtul este extrem de eficient în tratarea candidozei. Datorită bacteriilor bune pe care le conţine,  contribuie la reechilibrarea mucoasei vaginale. Este recomandat să consume zilnic acest aliment,fapt care va duce la echilibrarea florei bacteriene. Totodată,poate fi aplicat şi local. Aplici o lingură de iaurt pe o dischetă demachiantă,apoi aplici în zona vaginului şi laşi să acţioneze un sfert de oră.

Aloe vera

Sucul de aloe veraeste un remediu rapid şi eficient. Un studiu al cercetătorilor americani ai Universităţii din California arată că sucul de aloe vera aplicat pe mucoasa afectată de candida albicans distruge ciuperca în câteva zile. Tratamentul este recomandat de două ori pe zi.

Mai citeşte şi:

Tratează candidoza fără medicamente

Ghid de îngrijire în cazul infecţiilor urinare

Usturoiul

Usturoiul este un excelent antifungic şi antiseptic,dar ajută şi la stimularea sistemului imunitar. În cazul unei infecţii cu candida,consumă 1-2 căţei de usturoi în fiecare zi,timp de o lună de zile.

Oţetul de mere

Un alt aliat împotriva candidozei este oţetul de mere. Pui 2 linguri de oţet într-un vas cu jumătate de litru de apă şi amesteci bine. Apoi,cu soluţia obţinută,faci spălături vaginale,seara,înainte de culcare.

La fel de eficiente sunt şi spălăturile cu bicarbonate de sodiu. Totodată,este indicat să porţi lenjerie intimă din bumbac,lejeră