5 uleiuri esenţiale din trusa de prim-ajutor

sticlute ulei esential fotolia 5099924 subscription l jpeg

Le foloseşti pentru înfrumuseţare sau relaxare, dar uleiuri esenţiale pot fi un ajutor de nădejde în lecuirea multor afecţiuni. Iată 5 uleiuri esenţiale din trusa de prim-ajutor, care nu trebuie să-ti lipsească!

Uleiuri esentiale de geraniu

Chiar dacă are un miros floral şi poate fi folosit în locul unui parfum,uleiul de geraniu are proprietăţi regeneratoare. El ajută la oprirea sângerării,coagulând sângele. Este ideal pentru dezinfectarea rănilor minore precum sunt tăieturile şi juliturile. Nu se foloseşte simplu,ci combinat cu ulei de cocos.

Uleiuri esentiale de lavandă

Obişnuieşti să picuri puţin ulei de lavandă în lampă pentru a te relaxa şi a dormi mai uşor. Pe lângă acest efect,el mai este util şi în calmarea spasmelor musculare. De asemenea,aplicat pe zonele afectate,el grăbeşte vindecarea infecţiilor pielii.

Uleiuri esentiale de mentă

Ceaiul de mentă este nelipsit din casa celor care suferă de probleme digestive,dar uleiul de mentă,masat pe piele,înlătură simptome precum crampele abdominale,greaţa şi balonarea. Mai este util şi celor care se confruntă des cu migrene. Este de ajuns să masezi tâmplele cu ulei de mentă pentru 5 minute,iar durerea va dispărea mult mai repede.

Citeşte şi;

3 uleiuri esenţiale bune la răceală

Descoperă beneficiile uleiului de trandafir

Uleiuri esentiale de trandafiri

Pe cât de frumos miroase pe atât de util este celor care au suferit arsuri cauzate de flacără sau de lichide fierbinţi. Amestecă uleiul de trandafiri cu ulei de cocos şi aplică pe rană. Durerea se va diminua,iar pielea se va regenera mai repede.

Uleiuri esentiale de eucalipt

Are multe întrebuinţări,una dintre ele fiind faptul că alungă insectele. Aplică din loc în loc câteva picături de ulei,iar ţânţarii te vor ocoli când te plimbi seara în parc. De asemenea,alină usturimea şi mâncărimea în cazul în care ai fost pişcată deja. Aroma sa puternică desfundă căile nazale,aşadar este util celor care sunt răciţi.