6 beneficii ale zmeurei

1 70133 original jpg jpeg

Are o aromă deosebită, un gust dulce-acrişor care o face extreme de gustoasă, dar şi nenumărate beneficii asupra sănătăţii. Zmeura este ideală pentru o cură uşoară, de vară.

Utilă în curele de slăbire

Zmeura este unul dintre cele mai eficiente fructe care luptă cu kilogramele în plus. Consumă 200 de grame zilnic,timp de o lună,dimineaţa,pe stomacul gol. Ajută la scăderea poftei de mâncare.

Totodată,o astfel de cură este recomandată şi pentru menţinerea sănătăţii pielii. Antioxidanţii care se găsesc în zmeură îţi oferă protecţie împotriva radicalilor liberi,responsabili pentru îmbătrânirea prematură a ţesuturilor.

Previne apariţia cancerului

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Ohio,SUA,aceste fructe de pădure au proprietăţi anticancer,în special a celui de esofag şi de colon. Acest fapt se datoreaza antocianinelor,nişte antioxidanţi care împiedică dezvoltarea de celule canceroase în organism.

Protejează ochii

Unul dintre cele mai importante beneficii a zmeurei este protecţia împotriva degenerescenţei maculare,o afecţiune oculară care,în timp,poate duce chiar la orbire. Potrivit  unui studiu realizat în Statele Unite ale Americii,persoanele care au consumat cel puţin 150 g de zmeură pe zi au prezentat un risc cu 36% mai mic de a contracta această boală (datorită vitaminelor A şi E,cât şi a antioxidanţilor). Aşadar,nu ezita să mănânci zmeură,pentru o vedere„ca de vultur”.

Nu în ultimul rând,vitamina C conţinută de zmeură te ajută să-ţi întăreşti imunitatea. Totodată,te apără şi împotriva bolilor cardiovasculare. Astfel,o cură de două săptămâni,în care să consumi 300-400 de grame de astfel de fructe pe zi îţi va fi de mare ajutor.

Mai citeşte şi:

Cinci motive pentru care trebuie să consumi zmeură

Leacuri naturiste contra crizelor de fiere

Luptă împotriva depresieiZmeura este bogată în vitamina B şi acid folic. O mână plină de zmeură te poate scoate din starea de disconfort  emoţional instant. De asemenea,datorită conţinutului de potasiu,zmeura previne riscul atacului miocardic şi menţine tensiunea sângelui,iar mineralele precum fierul,cuprul şi magneziul ajută la producerea globulelor roşii,ţin la distanţă anemia şi previn oboseala în exces.

Te scapă de constipaţie

Fiind bogată în fibre,zmeura te ajută să scapi de constipaţie. Astfel,dacă te confrunţi cu această problemă,mănâncă cu jumătate de oră înainte de fiecare masă principală 100-150 de grame de zmeură. Cura trebuie urmată până la ameliorarea simptomelor.

Eficientă în anemii

O cură cu zmeură îi „pune pe picioare” pe cei care suferă din cauza anemiei. Este un fruct bogat în potasiu,fosfor,calciu şi magneziu,dar şi în vitaminele C,A,E şi B. Astfel,este indicată în tratarea anemiilor,cât şi în boli ale ficatului.