6 beneficii ale zmeurei

1 70133 original jpg jpeg

Are o aromă deosebită, un gust dulce-acrişor care o face extreme de gustoasă, dar şi nenumărate beneficii asupra sănătăţii. Zmeura este ideală pentru o cură uşoară, de vară.

Utilă în curele de slăbire

Zmeura este unul dintre cele mai eficiente fructe care luptă cu kilogramele în plus. Consumă 200 de grame zilnic,timp de o lună,dimineaţa,pe stomacul gol. Ajută la scăderea poftei de mâncare.

Totodată,o astfel de cură este recomandată şi pentru menţinerea sănătăţii pielii. Antioxidanţii care se găsesc în zmeură îţi oferă protecţie împotriva radicalilor liberi,responsabili pentru îmbătrânirea prematură a ţesuturilor.

Previne apariţia cancerului

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Ohio,SUA,aceste fructe de pădure au proprietăţi anticancer,în special a celui de esofag şi de colon. Acest fapt se datoreaza antocianinelor,nişte antioxidanţi care împiedică dezvoltarea de celule canceroase în organism.

Protejează ochii

Unul dintre cele mai importante beneficii a zmeurei este protecţia împotriva degenerescenţei maculare,o afecţiune oculară care,în timp,poate duce chiar la orbire. Potrivit  unui studiu realizat în Statele Unite ale Americii,persoanele care au consumat cel puţin 150 g de zmeură pe zi au prezentat un risc cu 36% mai mic de a contracta această boală (datorită vitaminelor A şi E,cât şi a antioxidanţilor). Aşadar,nu ezita să mănânci zmeură,pentru o vedere„ca de vultur”.

Nu în ultimul rând,vitamina C conţinută de zmeură te ajută să-ţi întăreşti imunitatea. Totodată,te apără şi împotriva bolilor cardiovasculare. Astfel,o cură de două săptămâni,în care să consumi 300-400 de grame de astfel de fructe pe zi îţi va fi de mare ajutor.

Mai citeşte şi:

Cinci motive pentru care trebuie să consumi zmeură

Leacuri naturiste contra crizelor de fiere

Luptă împotriva depresieiZmeura este bogată în vitamina B şi acid folic. O mână plină de zmeură te poate scoate din starea de disconfort  emoţional instant. De asemenea,datorită conţinutului de potasiu,zmeura previne riscul atacului miocardic şi menţine tensiunea sângelui,iar mineralele precum fierul,cuprul şi magneziul ajută la producerea globulelor roşii,ţin la distanţă anemia şi previn oboseala în exces.

Te scapă de constipaţie

Fiind bogată în fibre,zmeura te ajută să scapi de constipaţie. Astfel,dacă te confrunţi cu această problemă,mănâncă cu jumătate de oră înainte de fiecare masă principală 100-150 de grame de zmeură. Cura trebuie urmată până la ameliorarea simptomelor.

Eficientă în anemii

O cură cu zmeură îi „pune pe picioare” pe cei care suferă din cauza anemiei. Este un fruct bogat în potasiu,fosfor,calciu şi magneziu,dar şi în vitaminele C,A,E şi B. Astfel,este indicată în tratarea anemiilor,cât şi în boli ale ficatului.



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg