6 plante cu proprietăţi antibacteriene

1 69897 original jpg jpeg

Infecţiile şi răcelile pot fi combătute şi cu ajutorul medicamentelor din natură. Iată care sunt plantele cu cea mai mare putere antibacteriană.

Usturoiul

Alicina pe care o conţine usturoiul face din acesta unul dintre cei mai puternici aliaţi împotriva răcelilor,ale gripei,dar şi ale infecţiilor tractului urinar. În cazul răcelilor,usturoiulte va ajuta să respiri mai uşor. Mai mult,are şi proprietăţi antimicrobiene. Îl poţi consuma tăiat mărunt.

Eucaliptul

Această plantă şi-a dovedit eficacitatea în ameliorarea simptomelor infecţiilor urinare şi a celor respiratorii. Are nu numai proprietăţi antibacteriene,ci şi antifungice şi antiseptice.

Pentru prepararea remediilor împotriva tusei,a laringitelor,faringitelor,răcelilor trebuie să pui două picături de ulei de eucalipt într-o cană cu apă fierbinte,laşi câteva minutute,după care bei.

Oregano

Oregano luptă împotriva infecţiilor provocate de bacterii şi fungi. Proprietăţile antibacteriene ale uleiului de oregano au fost demonstrate  în urma mai multor cercetări. Poate fi folosit pentru tratarea răcelilor,bronşitelor,virozelor.

Mai citeşte şi:

7 antibiotice naturale din cămara ta

Plante medicinale în ghiveci

Grapefruit

Bogat în antioxidanţi,vitaminele C,A,B1 şi B2,în calciu şi în potasiu,acest fruct are şi proprietăţi antibacteriene. Cel mai eficient uleiul din sâmbure de grapefruit,pe care îl poţi cumpăra de la magazinele naturiste.

Pinul

Mugurii de pinconţin flavonoizi şi vitamina C,iar acele sunt bogate în pinosolvină,care are proprietăţi anitibacetiene. Uleiul esenţial de pin este indicat în tratarea infecţiilor căilor respiratorii,dar şi a infecţiilor urinare. În caz de infecţie respiratorie,pui 10-15 picături într-un vas cu apă fierbinte,după care faci inhalaţii.

Gheara-mâţei

Această plantă,originară din America de Sud are atât proprietăţi antibacteriene,cât şi antivirale. În scop medicinal se foloseşte rădăcina,dar aveţi grijă,este recomandată doar la sfatul unui medic. Este de ajutor în vindecarea infecţiilor tractului urinar,dar este recomandată şi pentru întărirea sistemului imunitar.