6 tipuri de cosmetice care să nu-ți lipsească din bagajul de vacanță

Vezi mai jos ce să nu-ți lipsească!

Cosmetice pentru soare

image

Fie că mergi la mare, fie că mergi la munte, crema de protecție solară trebuie să se regăsească mereu în bagaj. Cea mai indicată cremă, ideală pentru o piele deschisă și sensibilă, respectiv pentru a evita arsurile solare și pentru a hidrata constant pielea, este cea cu SPF 50. Dacă vrei o accelerare a bronzului, caută o loțiune potrivită pentru asta.

Crema de protecție solară va trebui să o aplici înainte să ieși afară din unitatea de cazare, dar și în timpul zilei, ori de câte ori simți că este nevoie. De regulă, la aproximativ două ore, dacă stai la plajă sau mergi prin soare. Totodată, după ieșirea din apă este necesară o reaplicare a cremei de protecție, iar în timpul drumețiilor montane, o simplă pălărie pe cap nu este de ajuns.

În funcție de preferințele tale, poți alege și o cremă sub formă de spray, dacă crezi că este mai confortabil pentru tine.

Cosmetice pentru ten

Cum în vacanță te vei plimba destul de mult, o să intri inevitabil în contact cu tot felul de factori externi perturbatori. Cel mai bun exemplu este praful, care afectează orice tip de ten. În plus, transpirația și oboseala după o zi întreagă de explorat își vor lăsa simțită prezența la nivelul feței tale.

Așadar, rutina de îngrijire a tenului, dimineața și seara, nu trebuie abandonată pe timpul vacanței. Folosește un produs preferat de demachiere, care te va ajuta să îndepărtezi sebumul și alte impurități acumulate, iar ulterior o cremă nutritivă și hidratantă, care să intre rapid în piele. De asemenea, seara poți aplica o mască facială pentru revitalizarea tenului.

Cosmetice pentru corp

Deși, mai mult ca sigur, vei găsi produse de baie și în hotelul sau vila în care te-ai cazat, cu siguranță vei vrea să te bucuri de cosmeticele cu care deja te răsfeți și funcționează pentru pielea ta.

Prin urmare, ia-ți cu tine în bagajul de vacanță șamponul și balsamul de păr, eventual 2 în 1, respectiv gelul de duș pe care îl utilizezi constant acasă.

După dușul pe care îl faci de la întoarcerea de la plajă, respectiv plimbările zilnice din destinația de vacanță, masează-te cu Bio Oil. Un astfel de produs este indicat inclusiv pentru cicatrici și vergeturi ale pielii.

Cosmetice pentru mâini

Există creme multifuncționale, însă dacă ții cu adevărat la aspectul mâinilor tale, vei dori să folosești o cremă dedicată pentru pielea sensibilă a mâinilor. În plus, la mare, pielea mâinilor este expusă constant la soare, intră în contact cu apa sărată sau cea tratată de la piscină, iar în acest context te poți confrunta cu mâini uscate.

Cosmetice pentru make-up

Pentru plimbarea de seară, respectiv cina la un restaurant, te poți înfrumuseța după bunul plac. Pentru asta, ia-ți cosmeticele pentru un make-up rapid și de bază, cum ar fi un fond de ten, o mascara și un ruj. Bineînțeles, nu uita să incluzi în bagaj parfumul tău preferat. Dacă ai mai multe, recomandăm să-l iei pe cel cu arome fresh cum sunt cele de citrice.

Cosmetice pentru igiena intimă

Nu în ultimul rând, igiena intimă este importantă oriunde și oricând. Apa marină și transpirația pot amplifica efectul de disconfort și chiar unele iritații neplăcute. Mai mult, epilarea poate produce și ea efecte nedorite. În acest sens, poți folosi un produs dedicat de tip gel, care să curețe și să calmeze zona intimă.

Cu toate cele șase tipuri de cosmetice prezentate mai sus, vei îngriji și proteja toate zonele corpului. Ca un ultim sfat, asta dacă chiar ai nevoie să economisești spațiu în bagaj, poți încerca fie diverse cosmetice ambalate sub formă de kituri de travel, fie poți cumpăra flacoane mai mici în care să îți pui cantitatea dorită din produsul cosmetic preferat.

Sursă foto: Shutterstock.com



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg