Ce trebuie să faci pentru ca machiajul să reziste mai mult în zilele toride

În zilele caniculare, fixarea machiajului, de zi cu zi, poate fi o provocare. Ca să reziste mai mult și să nu arate inestetic, ia în calcul următoarele recomandări!

image

Când temperaturile sunt ridicate și umiditatea persistă, este mai greu ca produsele cosmetice să reziste mai mult timp pe ten. Pentru a te bucura de un machiaj perfect, profesioniștii îți sugerează să îți schimbi rutina și să folosești câteva produse speciale, absolut necesare în această perioadă.  

Investește într-un ventilator 

Nimic nu este mai neplăcut decât să te machiezi într-o cameră, unde predomină temperaturile ridicate! Din această cauză, make-up artistul, Mary Winkenwerder, recomandă folosirea unui ventilator: „Investește într-un mic ventilator și pornește-l înainte să începi să te machiezi, cu 10 minute. Acest lucru conferă mai bun confort și te va ajuta să aplici mai bine produsele cosmetice‟, a spus ea. 

Citește și: 3 greșeli de aplicare a rimelului. Te pot îmbătrâni mai mult decât crezi!

Aceste produse sunt absolut necesare! 

În special în zilele călduroase, este absolut necesar să folosești câteva produse esențiale, precum baza pentru fond de ten. „Baza pentru fond de ten formează o barieră între piele și machiaj, care asigură longevitatea machiajului. Primerul va ajuta machiajul să reziste în climatele umede, minimizează porii și liniile fine‟, spune make-ul artistul Nicole Saxton. 

De asemenea, pe lista produselor esențiale se află și anticearcănul, dar și crema hidratantă, cu protecție solară. Specialista în machiaj, Valeria Heredia, recomandă cremele hidratante pe bază de apă.  

Vezi și: Tu cum aplici mascara? Descoperă greșelile care te îmbătrânesc

Când îți alegi fondul de ten, optează pentru varianta lichidă, rezistentă la apă și evită, pe cât posibil, fondurile de ten tip cremă! După ce aplici fondul de ten, folosește și spray de fixare. 

Aplică pudră pe zonele cheie 

Pudra este un alt produs necesar, mai ales aplicarea sa în zonele unde machiajul tinde să se întindă pe față, cum ar fi zona nasului, zona T și sub ochi: „Pentru și mai multă siguranță, folosește fixator de machiaj‟, recomandă specialista Nicole Saxton. 

PONT: Pentru ca machiajul de pe pleoape să reziste mai mult, folosește în locul fardului clasic, ruj mat! 

Sursă foto: Shutterstock