7 remedii „de casă” contra durerii

1 71413 original jpg jpeg

Te doare capul, stomacul sau te chinuie măselele? Nu-ţi mai intoxica organismul cu pilule! Foloseşte cu încredere remedii naturiste, pe care le poţi prepara chiar tu!

1.     Contra durerilor de dinţi,foloseşte cuişoarele. Picură un pic de ulei esenţial de cuişoare direct pe dintele care te doare.

2.     Tot contra dinţilor dureroşi,foloseşte seminţe de susan. Acestea conţin cel puţin 7 compuşi cu rol analgezic. Fierbe o parte de seminţe cu 3 părţi apă,până ce lichidul scade la jumătate. Răceşte amestecul,aplică-l cu ajutorul unui tampon cu vată pe dintele dureros.

3.     Contra durerilor de cap,macină un pic de rozmarinşi consumă-l sub formă de infuzie -o lingură de rozmarin la o cană cu apă clocotită,lăsat la infuzat timp de 10 minute şi strecurat. Bea câte o cană de 3 ori pe zi.

4.     Ca să alungi migrenele,profită de proprietăţile ghimbirului. Acesta conţine un compus numit tromboxan A2,care împiedică eliberarea substanţelor care dilată vasele de sânge. Cu alte cuvinte,ajută al instalarea unui flux sanguin echilibrat,esenţial în prevenirea migrenelor. Tratamentule e simplu:bea sucuri naturale în care ai adăugat un pic de ghimbir ras,consumă ghimbir japonez murat,foloseşte ghimbir proaspăt sau pudră când găteşti,sau „ciuguleşte”,pe post de gustare,1-2 bucăţele de ghimbir confiat.

5.     Contra arsurilor stomacale,stinge focul cu condimentul numit curcuma. Ingredientul cu pricina stmimulează fluxul judicios al sucurilor digestive,ceea ce împiedică  o aciditate gastrică mare. Consumă un pic de curcuma înainte de mesele principale.

6.     Contra înţepăturilor de insecte,foloseşte ulei esenţial de mentă. Pune o picătură de ulei în centrul locului umflat,şi vei scăpa de durere.

7.     Contra răcelii şi gripei,prepară următorul amestec:30 g ghimbir proaspăt,feliat,un baton de scorţişoară rupt bucăţele,o linguriţă de seminţe de coriandru,3 cuişoare,o felie de lămâie,o jumătate de litru de apă. Fierbe la foc scăzut timp de 15 minute,ca să scadă apa. Apoi,bea o cană fierbinte la fiecare 2 ore.