7 tratamante naturale care vindecă pielea mai repede

1 80981 original jpg jpeg

Cel mai mare organ al corpului tău, pielea, se confruntă cu afecţiuni diverse. Dacă nu mai ai timp să alergi la un farmacist pentru unguentul potrivit, oferă-i un prim ajutor alegând una din cele 14 plante minune care-ţi protejează pielea.

Decoct de tătăneasă

Tătăneasa este o plantă cu efect cicatrizant, eficientă în tratarea arsurilor şi ulcerelor varicoase. Pentru aceste afecţiuni ai nevoie de un decoct mai concentrat din 4-5 linguri de plantă şi 250 ml de ap. Le laşi să clocotească, apoi laşi la răcit, strecori şi faci băi sau pui comprese pe locurile cu probleme.

Tinctură de gălbenele

Acneea, arsuri superficiale, eczemele se vindecă mai uşor cu tinctură de gălbenele. O obţini din 10 g de flori macerate7 zile cu 100 g de alcool. La fel de bune sunt compresele cu amestec de 10 g de tinctură de gălbenele şi o ceşcuţă de apă fiartă.

Comprese cu infuzie de coada-şoricelului

Leacurile cu coada-şoricelului au acţiune antiinflamatoare, cicatrizantă şi antimicrobiană. Le poţi folosi pentru calmarea tenului înroşit, tratarea rănilor, arsurilor, eczemelor. Aplică infuzia sub formă de băi sau comprese. Pune 3 linguri de plantă la 500 ml de apă clocotită.

Descoperă alte remedii eficiente pe clicksantate.ro.