7 trucuri care te ajută să scapi de insomnie. Nu ţine niciodată telefonul pe noptieră

2 insomnie png png

Insomnia a devenit o boală a secolului şi specialiştii susţin că se manifestă în strânsă legătură cu stresul. Aşa se face că cei mai mulţi dintre cei care se plâng că nu reuşesc să adormă seara au numeroase griji pe cap, sarcini de dus la îndeplinit, probleme cotidiene sau de sănătate.

Pentru a scăpa de insomnia, înainte de orice trebuie să te asiguri că îţi creezi un spaţiu de odihnă confortabil. Şi nu este singurul secret. Iată 7 trucuri susţine de ştiinţă, prin care poţi înlătura lipsa somnului:

Fă-te confortabil

Asigură-te că patul tău este comod. Schimbă perini, aşternuturi şi pilote. Investeş-te într-o salte de calitate. Patul este locul în care petreci opt ore din zi şi este recomandat să nu faci compromisuri pentru calitatea somnului tău, scrie virale.ro.

Bea ceaiuri din plante

Acestea au capacitatea de a te linişti şi relaxa. O cana de ceai fierbinte din plate, cu un strop de ghimbir sau scorţişoară poate face minuni pentru somnul tău.

Citeşte şi: Tratament pentru păduchi. Remediile care te scapă imediat de ei

Închide tot ce ţine de tehnologie

Telefon, televizor, orice te poate distrage şi agita. E ok să le foloseşti seara cât doreşti, dar odată ce te-ai pus în pat, renunţă la orice dispozitiv de acest gen.

Citeşte

Este dovedit că cititul înainte de somn te relaxează şi ajută la un somn lin.

Stabileşte-ţi orele de somn

Dacă timpul tău pentru somn e haotic şi niciodată la fel, nu vei face niciun progres. Alege o oră la care te pui să dormi şi menţine-o. Opt ore de somn cel puţin, în fiecare noapte.

Consumă alimente pe bază de magneziu

Magneziul ajută foarte mult somnu. Poţi alege dintr-o grămadă de alimente, cum ar fi: legumele verzi, ciocolată neagră, alune şi alte tipuri de nuci, banane şi cereale integrale.

Citeşte si: 8 situaţii în care oţetul de mere este cel mai bun remediu naturist

Patul trebuie să rămână pat

În cazul în care ai obiceiul să mănânci în pat sau să lucrezi din pat, renunţă la a mai face asta. Foloseşte patul strict pentru dormit.