9 sfaturi utile pe care să le aplici înainte de a folosi o placă de îndreptat părul

Iată câteva trucuri ușoare de îndreptare a părului care te vor ajuta să prinzi viteză cu o placă de păr sau o perie rotativă.

image

Începe pregătirea încă de la duș

Dacă părul tău este creț sau gras, ar putea dura o veșnicie pentru a-l îndrepta efectiv cum trebuie cu o placă de păr. Dacă este uscat și casant, ai putea, de asemenea, să ajungi să-ți deteriorezi părul dacă îl supui la căldură. Asigură-te că părul tău este hidratat folosind șamponul și balsamul potrivit, care are elemente hrănitoare precum aloe vera, ulei din semințe de floarea-soarelui și ulei de cocos. Acesta curăță părul de excesul de ulei și murdărie, în timp ce întărește în același timp șuvițele fragile, astfel încât părul tău să fie pregătit pentru coafare. 

Usucă-ți părul

Nu îți freca grosolan părul cu un prosop pentru a-l usca. Cu cât devine mai creț, cu atât este mai dificil de îndreptat. Usucă-ți ușor părul și stoarce excesul de apă. De asemenea, folosirea unui uscător de păr nu este de obicei recomandată, deoarece îți poate face părul creț. Dar dacă nu ai timp, ține duza îndreptată în jos și scutură rapid uscătorul înainte și înapoi peste părul tău.

Folosește pieptenele potrivit

Da, există ceva precum pieptenele potrivit. Nu folosi un pieptene de nailon sau de plastic, deoarece statica nu face decât să provoace mai mult încrețiri în loc să netezească părul. Dacă ai părul creț, folosește o peri din lemn, deoarece aceasta îmblânzește părul și în același timp îl ghidează prin placa de păr.

Așteaptă până când părul este uscat

La fel cum Roma nu a fost construită într-o zi, nu ar trebui să grăbești procesul de îndreptare a părului. Pentru capodopera ta, răbdarea este cheia, cum ar fi să aștepți până când părul tău este complet uscat înainte de a scoate placa de păr cumpărată de Black Friday 2022. De asemenea, nu ar trebui să ai niciun produs pe păr, cu excepția unui produs de protecție termică.

Unul dintre cele mai importante sfaturi de îndreptare a părului include și acesta care se aplică tuturor tipurilor de păr este că nu trebuie să folosești nimic înainte de îndreptare. Cu excepția unui agent de protecție termică, stai departe de ulei sau de orice alt produs de păr. Părul tău ar trebui să fie lipsit de produse.

Folosește un spray de protecție termică

Până acum trebuie să știi că căldura și părul nu merg mână în mână. Așadar, pentru a te asigura că nu-ți arzi părul sau că nu-ți deteriorezi foliculii, folosește întotdeauna un spray termoprotector. Acesta are keratină și ulei de marula pentru a-ți menține părul fără creț, pentru a domoli firele de păr și pentru a păstra părul moale și protejat. Pur și simplu pulverizează-l la o distanță de 10-12 centimetri de părul tău și întinde-l uniform cu un pieptene cu dinți înainte de a-l îndrepta.

Verifică temperatura

Un sfat important pentru îndreptarea părului acasă, pe care orice guru al frumuseții îl respectă, este acela de a avea instrumentele potrivite. Optează pentru o placă de păr cu care te poți juca cu temperatura. Dacă este cea potrivită, nu va trebui să treci în mod repetat aceeași șuviță de păr prin placa de îndreptat din nou și din nou. Dacă ai părul fin sau deteriorat, rămâi la o temperatură cuprinsă între 150 și 200°C. Dacă ai părul gros sau creț, 220°C ar trebui să funcționeze bine.

Îndreaptă doar o singură secțiune pe rând

Răbdarea este cu adevărat o virtute. Rămâi consecventă, perseverentă și vei obține rezultate ca la salon. Împarte părul în secțiuni pentru a trece rapid la îndreptare. Și asigură-te că ai terminat cu o secțiune întreagă înainte de a trece la următoarea, astfel încât să nu ratezi nicio șuviță. Dacă vrei un sfat și mai detaliat, în fiecare secțiune, prinde placă de păr pe câte un centimetru, astfel încât căldura să fie distribuită uniform.

Ține-ți părul ferm

Un alt sfat de care trebuie să ții cont este că, dacă părul nu trece bine prin placă, nu se va îndrepta din prima. Asta se va termina doar cu o mulțime de suspine, brațe obosite și un păr care nu este drept. Asigură-te că ții ferm secțiunea de păr pe care o îndrepți. Trage și menține șuvițele în tensiune atunci când folosești placa de păr. Asigură-te că treci placa lin și într-un ritm lent, de la rădăcină spre vârfuri.

Serul de păr este cel mai bun prieten al tău

Serurile de păr sunt o mană cerească, deoarece domolesc firele de păr capricios și încrețite, ascund orice fire ratate, îți hidratează părul, oferă un finisaj strălucitor și se asigură că părul tău drept durează mult timp. Ce mai trebuie să te convingi atunci? Apelează la serul de păr care are aloe, nu conține parabeni și oferă părului tău un finisaj ca la salon. Doar pulverizează-ți părul de la jumătatea lungimii până la vârfuri după ce l-ai îndreptat.



Recente