Acest aliment ieftin este bogat în fier şi-ţi îmbunătăţeşte concentrarea

O alternativă la suplimentele alimentare, un anumit aliment îţi aduce un plus de fier şi-ţi susţine sistemul nervos. Vezi cum îl poţi folosi pentru a te bucura de proprietăţile acestuia!

image

Alimentele sunt cele mai bune surse de elemente nutritive pe care le avem la îndemână. Unul dintre acestea este bogat în fier şi îmbunătăţeşte capacitatea de funcționare a sistemului nervos și concentrarea. Este o alternativă extrem de accesibilă ca preţ și ușor de găsit. Lintea este această alternativă.

Lintea şi-a câștigat popularitatea ca înlocuitor al cărnii şi al altor surse de proteine îndeosebi datorită preţului accesibil. Această leguminoasă, lipsită de gluten, este bogată în vitamine, minerale și fibre, care nu are grăsimile sau colesterolul pe care le conţine carnea. Pentru o cină rapidă și hrănitoare, o supă de linte este perfectă, îndeosebi dacă ţii post.

Potrivit Cronista, pe lângă faptul că este o bună sursă de fier, un mineral fundamental pentru dezvoltarea organismului, lintea este foarte apreciată şi pentru aportul de alţi nutrienţi ca magneziul, zincul, potasiul. La acestea se adaugă un plus de proteine, fibre, grăsimi, carbohidraţi.

Dintre toate elementele nutritive pe care le oferă lintea, potasiul este esențial pentru sistemul nervos. Potasiul pe care-l conferă lintea ajută la contracararea efectelor negative ale sării care poate duce la hipertensiune arterială. O jumătate de cană de linte roșie gătită conține circa 270 de miligrame de potasiu. Mai mult, carbohidrații din această leguminoasă se absorb încet, de aceea furnizează energie și permite creierului să lucreze intens pentru perioade mai lungi de timp.

Te-ar mai putea interesa: Ce este verde şi îmbunătăţeşte puterea de concentrare? Avocado!

Susţine tranzitul intestinal

Potrivit unui studiu publicat de World Journal of Gastroenterology, lintea este un aliment extrem de eficient pentru îmbunătățirea tranzitului intestinal și prevenirea constipației datorită conținutului său ridicat de fibre. Este valoroasă și pentru efectele benefice pe care le oferă sănătății cardiovasculare, deoarece nu conține colesterol sau grăsimi dăunătoare. În plus, conținutul său de fibre reduce absorbția grăsimilor în organism.

Vezi şi: Supă de linte ca la bunica

Atenţie la exces!

O porție de linte nefiertă reprezintă aproximativ un sfert de cană. Consumul unei astfel de porții de linte pe zi este suficient pentru a avea efectele benefice pe care ţi le poate oferi. O ceașcă de linte conține 6,5 miligrame de fier, ceea ce reprezintă aproximativ o treime din cantitatea de care ai nevoie pe zi. Fierul este foarte important pentru a menține pomparea oxigenului în corpul tău. Totuşi, ai grijă la cât consumi zilnic, pentru că excesul poate provoca simptome digestive neplăcute, cum ar fi balonarea și flatulența.

FOTO: Shutterstock



Recente

Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg