Acest soi de ceapă luptă cu cancerul mamar şi cel de colon, arată studiile clinic experimentale!

1 shutterstock 1695440026 jpg jpeg

Ceapa este un ingredient de bază în multe tipuri de preparate, gustul ei fiind pe placul românilor. Pe lângă aroma savuroasă pe care o dă mâncărurilor, ceapa are şi beneficii nutritive, iar un anumit tip de ceapă ucide chiar şi celulele canceroase.

În comerţ există multe tipuri de ceapă – ceapă galbenă, ceapă dulce, şalotă, ceapă verde, ceapă roşie şi lista ar putea continua. Fiecare dintre aceste tipuri vine la pachet cu numeroase beneficii pentru organism.

Ceapa galbenă, cea mai comună, este eficientă pentru tratarea răcelilor şi afecţiunilor respiratorii, ajută la eliminarea toxinelor din organism şi îmbunătăţeşte migrenele.

Ceapa dulce sau arpagicul are un conţinut scăzut de sulf şi mai ridicat de apă, este cunoscută pentru că îmbunătăţeşte sănătatea osoasă, reduce inflamaţiile şi îmbunătăţeşte digestia.

Şalota sau ceapa franţuzească conţine vitamina A, vitamina C şi antioxidanţi, care aduc beneficii precum: ajută la prevenirea şi la tratarea alergiilor, ţin sub control nivelul de zahăr din sânge, îmbunătăţesc circulaţia sângelui.

Ceapa verde este preferata tuturor în sezonul cald, este bună la dietă, deoarece conţine puţine calorii şi este bogată în antioxidanţi şi în numeroase substanţe care ajută la reglarea glicemiei şi la protejearea inimii, la întărirea inumităţii, dar şi la sănătatea sistemului digestiv.

Soiul care slăbeşte puterea tumorilor

Dintre toate tipurile de ceapă, soiul roşu este cel mai eficient în uciderea celulelor cancerului de sân şi de colon, potrivit unui studiu publicat în „Food Research‟, citat de Thehealthy. Însă acesta nu este singurul studiu care ne arată că această ceapă este una dintre cele mai sănătoase legume pe care le poţi mânca. Cercetătorii de la Universitatea din Guelph (Canada) au analizat cinci soiuri diferite de ceapă şi au realizat că acest tip ce ceapă a ucis cele mai multe celule canceroase.

Culoarea închisă a cepei roşii indică un nivel mai ridicat de antocianină, un pigment care creşte eficacitatea quercetinei (o moleculă care acţionează precum un aliat natural pentru imunitate şi sănătate), substanţă care se găseşte în ceapă. Potrivit autorului studiului Abdulmonem Murayyan: „ceapa activează căi are ucid celulele canceroase. Ea crează un mediu nefavorabil pentru aceste celule şi perturbă comunicarea dintre celulele canceroase, ceea ce înhibă creşterea lor‟.

Desigur, nu ar trebui să facem discriminare, deoarece fiecare tip de ceapă oferă beneficii în acest sens: „Toate cepele sunt luptători puternici împotriva cancerului datorită concentraţiilor lor ridicate de antioxidanţi, antocianină şi quercetină, dar ceapa roşie iese mai mult în evidenţă, datorită cantităţii sale mari de antocianină‟, a declarat Karen Ansel, autorul cărţii „Healing Superfoods for Anti-Agins‟, pentru Women’s Health.

Sursă foto: Shutterstock



Recente

Paste cu somon si sos pesto  Sursa foto shutterstock 2072087981 jpg
shutterstock 459134560 jpg
shutterstock 1909404049 jpg
shutterstock 2489033395 jpg
shutterstock 2401524207 jpg
b038ea69 ee3f 0217 15a6 d6e5ff90b47d jpg
Tort cu crema de branza, caramel si alune  Sursa foto shutterstock 2174052631 jpg
Bucura te de un zambet perfect cu fatete dentare  Pretul tratamentului un motiv in plus jpg
Activitati care iti reduc varsta biologica  Sursa foto shutterstock 2158025595 jpg
Ciorba de perisoare de curcan  Sursa foto shutterstock 2396590307 jpg
shutterstock 2165596469 jpg
ClickPentruFemei (2) (4) jpg
Tarta cu merisoare si bezea  Sursa foto shutterstock 223955176 jpg
oțet de mere  foto   Shutterstock jpg
Cum maresti eficienta suplimentului de Omega 3 Sursa foto Pixabay  pills 3151089 1280 jpg
Supa de fasole  Sursa foto shutterstock 1036463935 jpg
mănuși  foto   Shutterstock jpg
somn (1) jpg
La ce pericole te expui atunci când usuci hainele în apartament jpg
Placinta cu bezea si lamaie  Sursa foto shutterstock 721640803 jpg