Afecţiuni ameliorate prin terapia cu apă

1 63051 original jpg jpeg

Duşurile nu sunt doar o modalitate excelentă prin care te poţi relaxa după o zi obositoare, ci pot ameliora simptomele anumitor afecţiuni. Iată cum acţionează!

Dureri musculare

Îţi simţi muşchii încordaţi? Încearcă duşul alternativ cu apă rece şi cu apă caldă. Deşi nu-ţi sună tentant să stai sub apă rece,acest tratament este deosebit de eficient. Începe cu apă caldă timp de 3 minute şi apoi cu apă rece timp de 30 de secunde. Repetă această operaţiune de încă două ori,terminând cu apă rece şi vei sesiza diferenţa!

Citeşte şi:

Faţa îţi spune de ce afecţiuni suferi

Semne care trădează probleme grave de sănătate

Migrene

Durerile de cap sunt declanşate de dilatarea vaselor de sânge din creier. Apa rece are capacitatea de a combate acest fenmen,deci poţi pune un prosop îmbibat îm apă rece pe frunte timp de câteva minute,iar durerea va trece ca şi cum nu ar fi fost.

Nas înfundat

Ai probleme cu sinusurile?  Atunci încearcă un tratament pe cât de simplu,pe atât de binefăcător. Înfăşoară-te în pături şi stai cu picioarele în apă caldă,chiar fierbinte. Pune o compresă cu apă rece pe frunte şi una la ceafă şi stai aşa timp de 15-20 de minute. Căldura va accelera circulaţia sângelui şi va desfunda nasul.

Artrită

Fizioterapia acvatică reduce durerea şi îmbunătăţeşte mobilitatea încheieturilor. Întrucât se ştie că frigul scade inflamaţia,ca tratament este recomandat să-ţi pui pe zonele dureroase gheaţă învelită într-un prosop timp de câteva minute.