Afecţiunile pe care le tratează ghimbirul

1 66193 original jpg jpeg

Ghimbirul s-a dovedit a fi o sursă importantă de vitamine şi minerale pentru organismul nostru. Folosit de mii de ani în medicina ayurvedică, acesta poate trata anumite afecţiuni, fiind un aliat al sănătăţii tale, beneficiile sale fiind multiple.

Are grijă de stomacul tău

Proprietăţile carminative ale ghimbirului pot fi folosite în calmarea durerilor de stomac. Ghimbirul are rol în relaxarea muşchilor gastrointestinali,prevenind îmbalonarea. De asemenea specialiştii recomandă consumul de ghimbir pentru calmarea crampelor.

Această plantă este folosită şi în tratamentul pentru diaree.

Pentru a-ţi îmbunătăţi sistemul digestiv,încearcă să consumi ghimbir după fiecare masă.

Citeşte şi:

Ghimbirul poate veni de hac cancerului

Ghimbir,leac imunizant

Bun pentru răceală şi gripă

Ghimbirul stimulează sistemul imunitar,de aceea este folosit ca tratament natural pentru răceală şi gripă. Când eşti răcită,consumă ghimbir de mai multe ori pe zi. Astfel organismul ţi se va detoxifica iar procesul de vindecare va fi accelerat.

Greţurile din timpul sarcinii

Femeile însărcinate care au greţuri dimineaţa pot scăpa de ele,consumând ghimbir. Mestecă dimineaţa ghimbir înmuiat în miere. Dacă nu îţi place ghimbirul crud,poţi opta pentru suplimente.

Calmează durerea cauzată de artrită

Ghimbirul are proprietăţi puternice anti-inflamatorii care te pot ajuta să tratezi durerea asociată cu guta,artrita reumatoidă şi osteoartrita. Aplică pastă din ghimbir călduţă pe zona cu probleme. De asemenea,include în dieta ta şi ghimbir crud sau gătit. Pentru relaxare şi calmare,toarnă câteva picături de ulei din ghimbir în cada cu apă.

Previne cancerul

Ghimbirul te poate ajuta să previi cancerul,începând cu cel ovarian până  la cel de la colon. Un studiu făcut de medicii americani a arătat că pudra de ghimbir omoară celulele cancerului ovarian. De asemenea cu ajutorul acestuia,se poate preveni cancerul la sâni,cancerul de piele,cancerul la plămâni sau cancerul pancreatic.

Calmează durerile menstruale

Ceaiul de ghimbir îţi calmează durerile menstruale şi te calmează. Poţi opta şi pentru praful de ghimbir sau capsule cu ghimbir.

Tratează migrenele

Ghimbirul poate preveni şi trata migrenele. Bea ceai din ghimbir şi vei observa o ameliorare a stării tale.