Ai împlinit 40 de ani? Renunță la aceste cosmetice!

Odată ce ai împlinit vârsta de 40 de ani, este necesar să alegi cu mai multă atenție produsele pe care le folosești. În timp ce unele te ajută să îți păstrezi aspectul tânăr, altele îți accentuează trăsăturile mature. Iată ce trebuie să eviți! 

image

Cu trecerea timpului, pielea devine uscată și mai puțin elastică din cauza scăderii producției de sebum, (uleiurile naturale care ajută la menținerea hidratării). Factorii de mediu, schimbările hormonale, contribuie, de asemenea, la uscăciunea pielii, dar și utilizarea inadecvată a cosmeticelor. 

Unele produse de îngrijire devin nepotrivite pentru tipul tău de piele sau pot conține ingrediente agresive, care agravează uscăciunea. De aceea, Jen Cayle Gaum, make-up artist cu peste 20 de ani de experiență, spune ce produse cosmetice trebuie să eviți dacă ai împlinit vârsta de 40 de ani. 

Citește și: Cele 7 părți ale corpului care îți trădează vârsta, indiferent de machiaj sau de hainele purtate 

Cosmetice pe care să le eviți dacă ai 40 de ani sau mai mult

Pudra este primul produs la care trebuie să renunți dacă ai împlinit 40 de ani, spune expertul în frumusețe. Explicația este că, acest produs evidențiază și mai mult pielea uscată, liniile fine și ridurile. Totuși, dacă nu poți renunța la ea, recomandarea lui Jen Cayle Gaum este să o folosești doar la evenimente speciale și să aplici pe față, într-o cantitate mică, pe zonele care permit acest lucru (pe nas sau pomeți). 

Odată ce aspectul pielii se modifică, este bine să schimbi și fondul de ten pe care îl folosești. Renunță la fondul de ten mat, care îți evidențiază trăsăturile mature, și optează pentru un produs hidratant (cu acid hialuronic și textură cremoasă sau lichidă)!

La fel de important este să citești etichetele produselor pe care le utilizezi. De exemplu, alcoolul, un ingredient des întâlnit în cosmetice, evidențiază liniile fine și rindurile, agravează pielea uscată și, în cele din urmă, o predispune la iritații, erupții cutanate și chiar eczeme. Alte substanțe iritante comune sunt sulfații și parabenii. 

  • Evită produsele de exfoliere cu granule aspre, deoarece pot irita și sensibiliza pielea matură! De asemenea, înlocuiește săpunurile dure și alcaline cu loțiuni sau uleiuri de curățare. 

Sursă foto: Shutterstock