Beneficiile folosirii pensulelor de machiaj – de ce ar trebui să începi să le folosești

Pensula de machiaj este unul dintre cele mai importante instrumente din cutia de instrumente a unui artist de make-up.

image

Pensula de machiaj este unul dintre cele mai importante instrumente din cutia de instrumente a unui artist de make-up. Poate fi folosită pentru aplicarea fondului de ten, fard de obraz, fard de ochi etc. Există pensule de toate formele și dimensiunile, iar fiecare are o funcție unică. În acest articol, îți vom spune care sunt beneficiile pensulelor de machiaj și de ce ar trebui să începi să le folosești de astăzi!

Avantajele folosirii pensulelor de make-up

Unul dintre principalele avantaje ale folosirii unei pensule de machiaj este că îți permite să aplici uniform machiajul. Acest lucru este deosebit de important atunci când aplici fondul de ten, deoarece dacă nu este aplicat corect, fața ta va arăta neuniformă. Se poate folosi și o burete de machiaj

Un alt beneficiu al folosirii unei pensule de machiaj este că distribuie produsul mai eficient. Când folosești degetele pentru a aplica machiajul, ai tendința de a folosi mai mult produs decât este necesar. O pensulă de machiaj ajută la reducerea surplusului și face ca produsele să dureze mai mult.

În cele din urmă, folosirea unei pensule de machiaj poate ajuta la îmbunătățirea aplicării generale a machiajului tău. Pensulele permit un control mai mare și o precizie la aplicarea produselor, ceea ce înseamnă că machiajul va arăta mai bine pe pielea ta! Deci, de ce ar trebui să începi să folosești o pensulă de machiaj? Pentru că sunt esențiale pentru a obține un machiaj impecabil. Încearcă-le astăzi și vei vedea diferența!

Pensule cu peri naturali sau sintetici?

Pensulele de machiaj sunt instrumente esențiale pentru un rezultat perfect și estetic. Materialul părului lor va fi de o importanță reală. Fibre naturale sau sintetice: alegerea poate părea dificilă. Iată câteva sfaturi pentru a alege materialul potrivit.

Machiaj: ce pensule să aplici pudre?

Pentru a lucra cu materiale pudrate, părul natural este cel mai recomandat. Spre deosebire de fibrele sintetice, ele rețin bine materialul. Foarte flexibile, au și avantajul de a fi blânde cu pielea. Pensulele de machiaj cu peri naturali sunt perfecte pentru aplicarea fardului de pleoape. Există mai multe forme: de a aplica produsul sau de a amesteca. Pentru o pudră  optează pentru o perie mare rotundă, din fibre foarte moi. Atenție, totuși, periile cu peri naturali sunt deosebit de fragile. Nu trebuie folosite pentru a lucra cu texturi groase sau cremoase, care le-ar putea deteriora.

Machiaj: ce pensule pentru a aplica texturi cremoase?

Dacă încă nu știi ce să alegi între perii naturali sau sintetici, știi că ambele materiale sunt utile. Pur și simplu vor avea un alt interes. Pentru a aplica texturi lichide, grase sau cremoase, cele mai potrivite vor fi fibrele sintetice. Le vei găsi din nailon, sau chiar din taklon, o fibră cunoscută în special pentru rezistenta și catifelarea sa incredibilă. Acest tip de pensulă de machiaj nu îți va permite să o folosești pentru pudre. Dacă folosești un fond de ten lichid, atunci poți adopta fibra sintetică. Pentru o gură perfectă, selectează o pensulă plată sau rotundă cu vârf fin, peri de nailon sau poliester.