Albirea părului remedii. 4 tratamente ca să nu albeşti prematur

albirea părului remedii jpeg

Albirea părului remedii. Una dintre cele mai frecvente probleme ale persoanelor cu vârsta cuprinsă între 20 şi 30 de ani este îmbătrânirea prematură a părului. Acest proces poate fi stopat cu câteva tratamente naturiste.

Părul albeşte prematur din cauza stresului,predispoziţiei genetice,nutriţiei defectuoase,fluctuaţiilor hormonale,tulburărilor tiroidiene şi răcelilor cronice. Culoarea părului este dată de melanină,iar când nivelul acesteia este foarte scăzut,şuviţele devin gri sau albe. Activitatea acestui pigment scade odată cu înaintarea în vârstă,astfel încât organismul opreşte încet producţia sa.

Din fericire,poţi scăpa de firele cărunte,cu câteva soluţii din natură. Pe lângă asta,ai grijă ca din dietă să nu-ţi lipsească vitaminele şi mineralele,cum sunt iodul,fierul,vitamina B şi cuprul,pentru a preveni apariţia firelor albe.

1. Albirea părului remedii - Suc de lămâie şi ulei de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocosare o gamă largă de utilizări:stimulează creşterea părului,hidratează şi luptă împotriva infecţiilor. Pune 3 linguri de suc de lămâie în jumătate de cană de ulei de nucă de cocos. Omogenizează bine ingredientele şi întinde combinaţia pe păr,masând scalpul. Lasă preparatul să acţioneze o oră,apoi spală cu şampon. Repetă acest tratament o dată pe săptămână.

2. Salvie şi rozmarin

Salvia şi rozmarinul sunt eficiente în colorarea firele de părgri. Combină o jumătate de ceaşcă de frunze uscate din aceste plante cu 2 căni de apă. Fierbe amestecul şi lasă-l deoparte câteva ore. La final,strecoară şi clăteşte-ţi părul cu lichidul obţinut. Urmează acest tratament o dată pe săptămână.

3. Albirea părului remedii - Tratament cu coacăz indian sau amla

Această plantă este de ajutor în caz de cădere a părului,albire prematură şi păr lipsit de strălucire. Acest fruct are proprietăţi antiîmbătrânire puternice datorită cantităţilor mari de vitamina C şi a antioxidanţilor care se găsesc în compoziţia lui. Fierbe 2-3 linguri de coacăze indiene uscate în 5 linguri de ulei de nucă de cocos. Aşteaptă ca mixtura să se răcească şi aplic-o pe pielea capului şi pe toată lungimea firelor de păr. Lasă-l să acţioneze până în dimineaţa următoare şi apoi spală părul. Acest tratament trebuie repetat de două ori pe săptămână.

4. Frunze de curry şi ulei de nucă de cocos

Frunzele de curry pot ajuta la pigmentarea părului dacă se amestecă cu ulei de nucă de cocos. Această combinaţie poate fi de asemenea utilizată ca tonic pentru păr. Toarnă o lingură de ulei de nucă de cocos într-o tigaie şi adaugă câteva frunze de curry proaspete. Lasă amestecul să dea în clocot,apoi,când s-a mai răcit,aplică-l pe păr. După 30-45 de minute clăteşte cu apă din abundenţă. Repetă procedeul de două ori pe săptămână.