Alimente care reduc inflamaţiile

1 66284 original jpg jpeg

Cu atât de multe probleme de sănătate declanşate de inflamaţii, numeroşi oameni au început să ţină o dietă bazată pe alimente care luptă împotriva acestora. Aşa zisa dietă anti-inflamatoare este benefică şi pentru cei care suferă de afecţiuni ale pielii, cum ar fi acneea sau psoriazisul. Ce trebuie să consumi?

Fructele de avocadose regăsesc în topul alimentelor care luptă împotriva inflamaţiilor şi asta,nu degeaba! Nu numai că au în compoziţie vitaminele K,C,B şi E,dar sunt şi o sursă excelentă de acizi graşi Omega-3.

Combinaţia de fitosteroli,antioxidanţi carotenoizi şi prezenţa acizilor Omega-3 face din avocado super-alimentul anti-inflamator.

Peştelegrassau,mai degrabă,peştii cu un conţinut bogat în grăsimi Omega-3,sunt o sursă de proteine ​​care ajută la reducerea inflamaţiei. Consumă somon,ton,macrou şi sardine. Nu numai că vei reduce inflamaţia,dar acizii graşi îţi vor menţine sănătoase inima şi creierul.

Nucilesunt una dintre cele mai bune surse de acid alfa-linolenic,care a fost demonstrat că reduce inflamaţia şi ajută la vindecarea celulelor deteriorate.

Când este ingerat,acidul alfa-linolenic este convertit în acizi graşi Omega-3. O dietă bogată în aceşti acizi graşi reprezintă punctul cheie în reducerea inflamaţiei.

Turmericulsau curcuma a fost folosit de secole pentru a trata numeroase boli. Este utilizat în medicina chineză ca şi agent anti-inflamator. Curcumina este ingredientul activ din turmeric,responsabil pentru reducerea nivelurilor de enzime din organism,care cauzează inflamaţii.

Aceasta acţionează,de asemenea,şi ca antioxidant puternic.

Deşiusturoiulnu are cum să-ţi lase o respiraţie proaspătă,te va face să te simţi minunat! Studiile arată că acesta reduce radicalii liberi şi luptă împotriva inflamaţiilor,în aceeaşi manieră cu cea a medicamentelor anti-inflamatorii. Consumă-l proaspăt!

Citeşte şi:

De ce să mănânci roşii împreună cu avocado

Vitamina C,indispensabilă în regimul tău alimentar