Alimente care ţin la distanţă diabetul

1 55650 original jpg jpeg

Stresul, dar şi alimentaţia de zi cu zi pot fi cauzele apariţiei diabetului. Află care sunt alimentele care controlează zahărul din sânge şi care îţi menţin organismul sănătos.

Merele

Cercetătorii finlandezi susţin că persoanele care mănâncă mere în fiecare zi au un risc mai scăzut cu 20% de a suferi de diabet şi de boli de inimă. Quercetina,antioxidantul puternic din mere,ceapă,roşii,legume cu frunze verzi şi fructe de pădure luptă împotriva radicalilor liberi şi menţine buna funcţionare a întregului organism.

Scorţişoara

Oamenii de ştiinţă americani au descoperit că celulele organismului devin mai sensibile la insulină dacă consumi o linguriţă de scorţişoară în fiecare zi. Astfel celulele vor absorbi mai bine zahărul şi concentraţia acestuia în sânge se va diminua.

Peştele

Bogat în Omega-3,peştele reduce colesterolul din sânge şi protejează vasele sangvine. Ca să ai grijă de inima ta,consumă frecvent somon,sardine şi macrou.

Citeşte şi:

Cocktailuri pentru sănătatea ta

Bea ceai în funcţie de afecţiunea de care suferi!

Alimentele bogate în fibre

O dietă zilnică bogată în fibre reduce zahărul din sânge. Este suficient să mănânci în fiecare zi între 24 şi 50 de grame de fibre pentru a te menţine în formă. Fibrele se regăsesc în fructe,legume,fasole,orez brun şi pâine din grâu dur.

Leguminoasele

Fasolea,năutul şi lintea sunt sărace în grăsimi şi calorii,dar bogate în proteine. Leguminoasele au avantajul de a reduce riscul de diabet  şi boli cardiovasculare. De asemenea,proteina din compoziţia lor se digeră mai lent,ceea ce conferă senzaţia de saţietate.

Ceaiul verde

Un stil de viaţă sedentar şi alimentaţia bogată în grăsimi duc la blocarea vaselor de sânge,care provoacă infarctul miocardic şi creşterea nivelului de zahăr în sânge. Pentru a diminua aceste efecte negative asupra organismului,bea ceai verde,care este bogat în flavonoide şi care sporeşte sensibilitatea celulelor la glucoză.Recente