Alimentele care calmează ulcerul
Sindrom al meselor haotice, ulcerul afectează o mare parte din populaţie, iar crizele dureroase pe care le generează sunt greu de suportat. Cel mai adesea, acestea apar primăvara şi toamna, însă nu sunt excluse nici în celelalte anotimpuri. Vestea bună este că o alimentaţie adecvată poate ţine boala în frâu.
Dacă ai fost deja diagnosticată cu ulcer,trebuie să urmezi tratamentul indicat de medic şi,obligatoriu,să ţii şi dieta adecvată. Pentru a calma crizele dureroase atunci când apar,trebuie să consumi doi litri de lapte pe zi.
„Laptele calmează ulcerul. El poate fi băut ca atare,în combinaţie cu ceai sau amestecat cu un ou crud şi îndulcit cu zahăr", recomandă dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS. După ce trece apogeul crizei, poţi introduce în alimentaţie şi cartofi, biscuiţi, griş şi sucuri de fructe.