Alimentul care ţine departe cancerul de sân

1 73652 original jpg jpeg

Este un aliment produs de albine. Acesta conţine între 60 -70% apă, 12-15% proteine​​, 10-16% zahăr, 3-6% grăsimi, 2-3% vitamine, săruri şi aminoacizi. Vorbim despre lăptişorul de matcă.

Iată de ce unele persoane îl folosesc pe post de medicament.

Ţine colesterolul sub control

Nivelul ridicat al colesterolului favorizează afecţiunile cardiovasculare,cum sunt bolile de inimă şi accidentul vascular cerebral. Într-un studiu din 2007 publicat în „Journal of Nutritional Science and Vitaminology“ participanţii care au luat şase miligrame de lăptişor de matcă timp de patru săptămâni au avut un nivel mai scăzut de colesterol total şi lipoproteine ​​cu densitate joasă,care este,de asemenea,cunoscută sub numele de colesterol „rău“.

Citeşte şi:

Remedii care calmează iritaţiile tenului

Remedii cu ciuboţica-cucului

Tratează infertilitatea

Motilitatea scăzută a spermei este o cauză comună a infertilităţii masculine. Medicamenteleşi operaţiile chirurgicale sunt printre tratamentele uzuale folosite pentra tratarea infertilităţii.

Cu toate acestea,un studiu din 2008 publicat în „International Journal of Gynaecology and Obstetrics“,indică faptul că lăptişorul de matcă ar putea fi benefic pentru această problemă de sănătate. Comparativ cu un grup de cupluri în care femeile au fost supuse unei inseminări artificiale,femeile din grupul în care s-au folosit inserţiile vaginale cu lăptişor de matcă au rămas însărcinate.

Ţine departe cancerul de sân

Această formă de cancer afectează femeile din toată lumea,potrivit Institutului Naţional al Cancerului. Un studiu apărut în 2007 într-un număr al revistei „Bioştiinţă,Biochimie şi Biotehnologie“,indică faptul că lăptişorul de matcă ar putea ajuta femeile să se protejeze împotriva celulelor de cancer mamar. Lăptiţorul de matcă este capabil să blocheze efectul estrogenilor care declanşează o creştere a celulelor cancerului de sân.

Scade presiunea ridicată a sângelui

Dacă ai tensiunea mare,rişti să suferi de numeroase boli de inimă,să faci un accident vascular cerebral sau să dezvolţi multe boli de rinichi,cum este diabetul zaharat. În stadiile incipiente ale hipertensiunii,remediile naturale,reducerea consumului de sare şi schimbarea stilului de viaţă pot fi eficiente.

Un alt remediu este lăptişorul de matcă,aşa cum se arătă într-un studiu publicat în 2009 în revista „Acta Medica Okayama“. Potrivit studiului,administrat pe cale orală,lăptişorul de matcă reduce tensiunea arterială pe termen lung.