Alternative naturale pentru antibiotice

1 71431 original jpg jpeg

Dacă vrei să eviţi cu orice preţ să iei antibiotice sau eşti alergică la unele substanţe din compoziţia lor, farmacia naturii îţi pune la dispoziţie o gamă variată de soluţii. Iată care sunt acestea!

Pentru dureri în gât

Poţi apela la puterea tămăduitoare a uleiului de portocale,ori de câte ori simţi că ai roşu în gât sau când amigdalele încep să-ţi facă probleme. Prepară o soluţie din ulei de portocale amar şi apă cu sare şi fă gargară cu aceasta de două ori pe zi. Ai nevoie de o picătură de ulei,o jumătate de ceaşcă de apă caldă şi un sfert de lingură de sare,iar proprietăţile lor antiinflamatoare şi antibacteriene vor domoli durerea.

Un alt remediu la fel de eficient este tinctura din echinaceea şi genţiană. Echinaceea întăreşte sistemul imunitar,iar genţiana are acţiune antibacteriană.

Citeşte şi:

Bea ceai în funcţie de afecţiunea de care suferi

Surse de fibre utile în dietă

Infecţii ale sinusurilor

Cea mai eficientă formulă împotriva acestui tip de afecţiune este cea formată din rădăcină de genţiană,soc,măcriş şi verbină. Acestea au acţiune antiinflamatoare şi antivirală,având capacitatea de a desfunda sinusurile. Fierbe-le timp de câteva minute şi inhalează aburul rezultat,având capul acoperit de un prosop.

O altă soluţie este betacarotenul. Este un precursor al vitaminei A,care contribuie la refacerea membranei mucusului,care este afectată de sinuzită.

Pentru infecţiile urinare

Este una dintre cele mai frecvente afecţiuni de care suferă femeile,iar soluţia naturală este cât se poate de simplă. Tot ce trebuie să faci este să bei ceai de urzică,deoarece este un diuretic natural,îndepărtând bacteriile din tractul urinar.

Nu uita să consumi suc neîndulcit de merişoare sau de afine. Împiedică dezvoltarea bacteriei E-coli,responsabilă în cele mai multe cazuri de apariţia infecţiilor.