Băutură naturală antiinflamatoare

1 67685 original jpg jpeg

Inflamaţia este un mecanism natural de protecţie şi de reparare a organismului în faţa leziunilor, alergiilor sau stresului. Doar că aceasta accelerează procesul de îmbătrânire a organismului, precum şi creşte riscul de boli coronariene, accidente vasculare cerebrale şi cancer. Din acest motiv, este bine să iei măsuri din vreme, ajutându-te de câteva leacuri la-ndemână.

Fructe de pădure

Conţin compuşi ce au proprietăţi antiinflamatorii. Bobiţele albastre,roşii sau violet au fost studiate pe larg pentru proprietăţile lor antioxidante,iar datele obţinute de oamenii de ştiinţă arată că aceastea au efecte importante asupra proceselor inflamatorii din organism.

Legume cu frunzele verzi

Nivelul scăzut de magneziu a fost asociat cu numeroase stări patologice caracterizate prin inflamaţii. Unele dintre cele mai bune surse de alimentare contra inflamaţiilor sunt alimentele bogate în magneziu,cum sunt cele cu frunze verzi. Varza,spanacul şi alte verdeţuri au concentraţii ridicate de vitamine,care luptă contra bolilor. De exemplu,vitamina E  are proprietăţi antiinflamatorii.

Ghimbir

Dacă suferi de dureri la genunchi din cauza artritei,consumă ghimbir zi de zi. Ghimbirul conţine substanţe puternic antiinflamatorii numite gingerol. Acestea au fost testate în diferite studii de cercetare ale bolilor reumatice,cum sunt osteoartrita sau artrita reumatoidă. Participanţii la cercetări au spus că li s-a redus treptat durerea,li s-a îmbunătăţit agilitatea şi mişcarea atunci când au consumat ghimbir în mod regulat.

Cum prepari băutura antiinflamatoare

Ai nevoie de:

1 cană de fructe de pădure (afine,zmeură)

1 cană de legume cu frunze verzi,la alegere (varză,spanac)

1 bucată de ghimbir

1 lingură de ulei de nucă de cocos

1 linguriţă de seminţe de chia proaspete

1 ceai verde

1 linguriţă de miere

Cum se obţine

Pune toate ingredientele într-un blender. Bea băutura de îndată ce o prepari,pentru a te bucura de beneficiile sale nutritive.