Beneficiile consumului de scorţişoară
Ştiai că scorţişoara are puterea de a trata cancerul, tusea şi răceala? Însă lista beneficiile acestui condiment puternic aromat continuă. Descoperă-le în cele ce urmează.
Menţine diabetul sub control
Potrivit unui studiu,scorţişoara are un efect puternic în menţinerea în limite normale a nivelului de zahăr în sânge. De asemenea,condimentul ajută la scăderea lipidelor din sânge şi la diminuarea colesterolului. Scorţişoara dilată vasele de sânge,iar în felul acesta se reduce riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare,atât de întâlnite în rândul diabeticilor.
Soluţii:Prepară-ţi ceai din câteva linguri de scorţişoară şi apă clocotită şi bea-l de câteva ori pe zi.
Previne apariţia bolii Alzheimer
Extractul de scorţişoară are în compoziţie substanţe nutritive care transmit impulsurile organismului către creier,protejându-l de boli. Astfel,condimentul previne apariţia bolii Alzheimer şi încetineşte progresul acesteia.
Consumă zilnic,pe stomacul gol, o linguriţă de pudră de scorţişoară cu miere.
Te protejează de cancer
Componentele scorţişoarei are efectul chimioterapiei. Cu alte cuvinte,blochează formarea celulelor canceroase,încetinesc răspândirea lor în întregul organism şi păstrează nevătămate celulele sănătoase.
Adaugă scorţişoara în dieta ta zilnică,la prepararea mâncărurilor.
Citeşte şi:
Alimente care ţin la distanţă diabetul
Remedii pentru întărirea imunităţii
Ameliorează durerile artritei
Prin efectul său de încălzire,scorţişoara combate durerile provocate de artrită. De asemenea,compuşii acestui condiment au propietăţi antibacteriene,şi antiiflamatoare,care ameliorează simptomele bolii.
Fă comprese din pudră de scorţişoară cu apă şi pune-le acolo unde simţi durere.
Te ajută să slăbeşti
Prin proprietăţile sale digestive,scorţişoara te ajută să pierzi în greutate prin faptul că previne depunerea grăsimilor în organism.
Bea în fiecare diminează,pe stomacul gol,o cană cu ceai de scorţişoară îndulcit cu miere.