Beneficiile frunzelor de măslin

1 79956 original jpg jpeg

Despre beneficiile uleiului de măsline pentru sănătate şi frumuseţe ştim deja foarte multe lucruri. Însă şi frunzele de măslin sunt la fel de benefice pentru sănătate. 

Folosite ca leac medicinal în Egiptul antic, frunzele de măslin reprezentau un simbol al puterii vindecătoare trimise de divinitate.

Foarte multe studii de actualitate au arătat că frunzele de măslin sunt un medicament puternic, cu beneficii asupra sănătăţii cardiovasculare şi sistemului imunitar.

Iată care sunt beneficiile acestora:

Scad tensiunea arterială

Un studiu efectuat în 2011 a arătat că 500 ml de extract din frunzele de măslin luat de două ori pe săptămână, timp de 14 zile, a redus semnificativ valorile sistolice şi diastolice ale tensiunii arteriale.

Menţin sănătatea inimii

Frunzele au fost folosite din vremuri străvechi sub forma unui tonic pentru a menţine sănătatea sistemului cardiovascular. Iar studiile efectuate vin să probeze leacurile strămoşilor noştri. Oamenii de ştiinţă australieni au ajuns la concluzia că extractul din frunze de măslin aplicat unui pacient poate reduce inflamaţia care provoacă bolile inimii.

Tratament natural pentru diabetici

Extractul din frunze de măslin are efectul de a reduce glicemia, unul dintre principalii factori care duc la diabet.

Reduc riscul de cancer

Frunzele de măslin au un rol important în prevenirea apariţiei tumorilor canceroase datorită faptului că sunt un antioxidant puternic, care inhibă dezvoltarea celulelor maligne.

Tratează artrita

Fiindcă frunzele de măslin au proprietăţi anti-inflamatoare, acestea acţionează ca un remediu natural împotriva inflamaţiilor articulaţiilor, adică împotriva artritei.

Vindecă infecţiile

Candida, meningita, pneumonia, hepatita B, malaria sau tuberculoza sunt toate afecţiuni care pot fi vindecate cu extracte din frunze de măsline. Extractul este la fel de benefic şi pentru tratarea infecţiilor la urechi, a infecţiilor dentare şi a celor urinare.

Sursa foto: Youtube