Beneficiile miraculoase ale busuiocului asupra sănătăţii

1 73874 original jpg jpeg

Busuiocul este o plantă originară din India, cunoscută şi folosită încă din urmă cu trei milenii şi care s-a bucurat de o răspândire rapidă în toată lumea.

La indieni,despre busuioc se spune că este planta lui Krishna şi a lui Vishnu,iar bunii hinduşi nu se duc la culcare fără o rămurică de busuioc pusă pe piept,menită să îi ducă în timpul somnului pe tărâmurile paradisiace. La români şi mai târziu la italieni,busuiocul era considerat iarba dragostei şi a fertilităţii,înflorirea lui fiind celebrată prin serbări şi prin adevărate ritualuri. La greci şi în aproape toate ţările creştin-ortodoxe,busuiocul are aproape aceleaşi semnificatii ca şi în India,fiind considerat plantă sacră. Agheasma se face cu ajutorul busuiocului,şi tot cu un buchet de busuioc se împrăştie apa sfântă,pentru alungarea Necuratului ori pentru sfinţirea locurilor. De asemenea,busuiocul se pune la icoane,pentru a atrage protecţia divină asupra casei şi a ocupanţilor săi. Însa,dincolo de dimensiunea sa spirituală şi magică,busuiocul mai are o calitate foarte importantă – aceea vindecătoare,de care ne ocupăm în continuare.

Răspândire şi recoltare

La noi în ţară busuiocul este exclusiv plantă de cultură. Seminţele se pun în pământ la Dragobete (24 februarie),apoi se ţin în casă,în ghivece puse la fereastră,până la Sfântul Gheorghe (23 aprilie),când se plantează în grădină. Recoltarea sa începe la sfârşitul lui iunie şi continuă până toamna târziu,când cade prima brumă. Se taie doar vârfurile înflorite de busuioc (fără partea lemnoasă),de mai multe ori pe timpul verii,după fiecare tăiere,planta dând şi mai mulţi lujeri,care la rândul lor vor înflori. După culegere,vârfurile de busuioc se usucă într-un strat cu o grosime de maximum un deget (aproximativ 2 cm),până când tulpinile şi frunzele devin uşor casante. Depozitarea se face în pungi de hârtie sau în săculeţi de pânză,în locuri întunecoase,uscate şi răcoroase.

Află de AICI ce afecţiuni tratează busuiocul.



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg