Căpşunile au efecte terapeutice miraculoase!
Sunt gustoase, arătoase, pline de vitamine şi sărace în calorii. Aşadar, avem toate motivele să ne bucurăm, în aceste zile, de apariţia pe piaţă a fructelor ochioase care sunt adevărate surse de antioxidanţi şi fibre.
Reprezintă un adjuvant în peste 15 tratamente interne,însă au efecte incredibile şi atunci când sunt folosite pentru uz extern.Previn,vindecă şi înfrumuseţează. Acestea sunt calităţile gustoaselor fructe roşii aflate acum în plin sezon. Căpşunile,susţin nutriţioniştii,sunt bogate în B5,B6,C,K,mangan,potasiu,fibre alimentare,acid folic,fitonutrienţi şi antioxidanţi puternici. Astfel,consumul acestora ajută la remineralizarea organismului şi purificarea sângelui. Iar în privinţa valorii nutritive,o cană de căpşuni nu furnizează mai mult de 60 de calorii.Previne cancerul,reumatismul şi infarctulUna dintre cele mai mari calităţi ale căpşunii este conţinutul mare de elagitanin,care are un efect antioxidant. Astfel,consumul acestor fructe ajută la prevenirea cancerului,împiedicând apariţia celulelor maligne şi a mutaţiilor din organism. Totodată,acestea sunt bogate în vitamina C,ajutând la prevenirea bolii reumatice şi a gripei. Şi beneficiile consumului de căpşuni nu se opresc aici. Pigmenţii care le dau culoarea roşie împiedică depunerile de grăsimi pe arterele coronare şi au efect protector asupra inimii şi a vaselor de sânge. Pentru cei care suferă de hipertensiune,consumul frecvent al căpşunilor îi poate ajuta să îşi regleze tensiunea fără să mai fie nevoie de administrarea medicamentelor. Iar dacă sunt consumate în cantităţi de peste un kilogram pe zi,pot stopa inflamarea hemoroizilor şi a varicelor.
Află de AICI cum îţi poţi albi dinţi cu ajutorul căpşunilor.