Cătina, leacul minune

1 73538 original jpg jpeg

Folosită de mii de ani ca unul dintre cele mai puternice medicamente ale naturii, cătina, polivitamină naturală, ajută la vindecarea multor boli de la cele ale pielii, până la cele hepatice. Citeste in acest articol despre cătina, leacul minune.

Sucul de catina-indicat în caz de hepatită

O cură de o lună de zile cu suc obţinut din bobiţe de cătină este indicată atât persoanelor care suferă de hepatităcronică,cât şi celor care au un sistem imunitar slăbit sau se află în convalescenţă.

Ai nevoie de jumătate de kilogram de boabe şi de 500 ml de miere. Storci bine boabele,într-un tifon şi zeama obţinută o torni peste miere. Amesteci bine şi laşi la macerat o zi. Din sucul obţinut iei câte 2 linguri,de trei ori pe zi. Îl poţi dilua şi cu puţină apă.

Uleiul de cătină-eficient în bolile de piele

Cătina esterecomandată şi în îngrijirea pielii,căci îi asigură vitaminele necesare pentru fermitate şi elasticitate (vitamine A,K,E,B),dar îi oferă şi protecţie împotriva radicalilor liberi.

Eczemele,mâncărimile,dar şi arsurile pielii sunt neplăceri cărora le grăbeşti vindecarea,dacă foloseşti ulei de cătină. Îl aplici de trei ori pe zi,pe zonele afectate. Şi psoriazisul poate fi ameliorat cu ajutorul acestui leac,pe care îl poţi cumpăra de la magazinele naturiste.

Infuzia de cătină-te scapă de anemie

Cătina este indicată şi celor care suferă de anemie,diaree,hepatită,insomnie şi oboseală cronică. Medicul fitoterapeut Alin Mihai Scarlat explică,în cartea „Mic Tratat de Fitomedicină”,că infuzia din fructe de cătină este cea mai indicată în tratarea acestor afecţiuni.

Se obţine din 2 linguri de fructe zdrobite,peste care adaugi jumătate de litru de apă clocotită. Se lasă la infuzat jumătate de oră. Se beau 2-3 căni pe zi,până la dispariţia simptomelor.

De ajutor şi bolnavilor de cancer

În bobiţele acrişoare de cătină se ascund vitamine şi minerale ce reduc din simptomele neplăcute,specifice bolnavilor de cancercare fac chimioterapie. Indicat este ceaiul de cătină,care se obţine dintr-o lingură de fructe zdrobite,peste care torni o cană de apă clocotită.

Laşi la infuzat un sfert de oră. Se administrează de 2 ori pe zi,timp de 21 de zile.

Mai citeşte şi:

De ce este bine să consumi cătină

3 băuturi naturale energizante