Cătina, medicamentul naturii
Încă de la începutul lunii septembrie te poţi bucura de fructele de cătină. Au un gust dulce-acrişor, dat de concentraţia mare de vitamina C. Sunt recomandate celor care suferă de anemie, dar şi celor care vor să-şi întărească imunitatea.
Fructele de cătină se numără printre fructele cu cel mai mare conţinut de vitamine,mai exact A,B1,B2,B6,B9,E,K,P,F,dar şi calciu,betacaroten,fosfor,magneziu,potasiu,fier şi sodiu,putând înlocui cu succes orice supliment alimentar. Cătina poate fi folosită în nenumărate moduri,sub formă de suc,nectar,ceai sau ulei de fructe.
Stimulează sistemul imunitar
Cei care doresc să se ferească de răcelile din timpul sezonului rece şi să-şi fortifice sistemul imunitar în faţa oricărei boli pot consuma fructe de cătină amestecate cu miere şi polen. O mână de fructe se spală şi se pune într-un borcan cu miere. Se adaugă 4 linguri de polen şi se amestecă. Borcanul se dă la frigider şi se ia câte o linguriţă dimineaţa pe stomacul gol. Cătina este recomandată şi celor care vor să eficientizeze efectul citostaticelor,dar şi a altor medicamente,fără a avea efecte secundare.
Ciroza se ameliorează cu suc de cătină
Cei care au probleme cu funcţia hepatică pot apela cu încredere la efectul vindecător al sucului de cătină. El ajută la regenerarea celulelor. Se stoarce o jumătate de cană cu fructe de cătină şi se bea sucul lor de 3-4 ori pe zi înainte de mesele principale. Tratamentul trebuie însoţit de regim alimentar.
Citeşte şi:
La ce este bun uleiul de cătină
De ce este bine să consumi cătină
Pulberea de cătină reface vasele de sânge
Cei care au venele şi arterele slăbite şi au un risc crescut de a suferi un accident vasculat cerebral pot încerca remediul cu pulbere de cătină. Aceasta redă elasticitatea vaselor de sânge şi poate fi luată şi de cei care vor să se refacă după un accident vascular cerebral. Pulberea se amestecă cu polen şi miere şi se ia câte o linguriţă de 3 ori pe zi.
Cătina mai este recomandată şi celor care suferă de:
Leucemie
Scleroză în plăci
Anemie
Hepatită
Infertilitate