Ce beneficii au ierburile aromate?

1 69902 original jpg jpeg

Le foloseşti pentru a da o savoare deosebită preparatelor, fără să ştii că multe dintre ele sunt adevărate medicamente naturale. Iată ce proprietăţi au şi cum te pot ajuta să ţii afecţiunile la distanţă!

Rozmarin pentru concentrare

Aroma sa puternică îl face să fie nelipsit din nici o bucătărie. Pe lângă faptul că dă un gust bun mâncărurilor,rozmarinul creşte activitatea cerebrală şi te ajută să te concentrezi mai uşor.

Pătrunjelul previne cancerul de sân

O mănă de pătrunjel în fiecare salată face minuni asupra stării tale de sănătate şi opreşte din creştere tumorile canceroase,în special cele din regiunea sănilor,deoarece blochează dezvoltarea vaselor de sânge ce susţin tumorile.

Citeşte şi:

Tratamente naturiste cu rostopască

Cum ţii la rece alimentele

Menta îmbunătăţeste activitatea colonului

Sindromul colonului iritabil poate fi ameliorat printr-o cură cu frunze de mentă. Acestea conţin o substanţă ce atenuează senzaţia de durere şi ajută digestia,în special atunci când ai cosnumat alimente interzise precum ardei iute sau muştar.

Oregano reduce inflamaţiile

Ingredientul secret din frunzele de oregano este beta-cariofilina,o substanţă ce combate inflamaţiile şi ajută la scăderea edemului.

Cimbrul,plin de antioxidanţi

Câteva fire de cimbru peste carnea de pui sau de peşte îi vor da o aromă unică,dar vor contribui şi la necesarul tău zilnic de antioxidanţi. Astfel,vei putea preveni atacul radicalilor liberi,responsabili de accelerarea procesului de îmbătrânire celulară. În plus,are şi un aport important de vitamina A,C şi fier.