Ce e indicat să mănânci când e frig afară

1 78670 original jpg jpeg

Dacă te gândeşti la o modalitate prin care să reuşeşti să îmblânzeşti temperaturile reci de afară, află că alimentaţia îţi vine în ajutor. Sistemul tău imunitar va face mai bine faţă pe timp de iarnă, iar tu nu vei resimţi atât de tare frigul. Iată de ce anume trebuie să ţii cont!

Nu te teme de caloriile în plus

Chiar dacă ţii la siluetă, pe timp de iarnă este normal să consumi mai multe calorii ca de obicei, aproximativ 3500. Aceastea sunt necesare pentru a păstra temperatura corpului, umiditatea aerului în timp ce respiri şi să pentru a preveni posibilele reacţii la frig, precum tremuratul. Totodată, alimentele bogate din punct de vedere nutriţional te vor ajuta să ai energie şi să îţi fie cald.

Ce tip de mâncare alegi

Toate mâncărurile conţin într-un procent mai scăzut sau mai ridicat carbohidraţi, grăsimi sau proteine, minerale, vitamine şi apă. Însă trebuie să le alegi pe cele care au un conţinut ridicat de carbohidraţi, grăsimi şi proteine, căci acestea ajută corpul să producă energie. Ai grijă totuşi să nu introduci brusc grăsimile sănătoase în dieta ta, deoarece pot apărea reacţii adverse, precum arsurile gastrice. Dacă este necesar, ia suplimente de vitamine.

Micul dejun

Ar trebui să fie simplu, dar hrănitor, să conţină multe calorii care să te ajute să ai energie pe tot parcursul zilei. Alege reţete care nu îţi iau mult timp să le prepari, precum ovăz cu lapte, iaurt cu fructe uscate, mieji cruzi de seminţe sau cereale reci (granola, seminţe de chia), omletă sau tofu. Evită alimentele cu mult zahăr (carbohidraţi simpli) la prima oră, căci îţi dau energie pe termen scurt, dar sunt sărace nutriţional.

Prânz

Printre cele mai bune opţiuni se numără supele calde, mâncărurile condimentate, orezul, preparatele bogate în proteine (fasolea, lintea, năutul, peştele, ouăle). E bine să nu sari peste această masă, dacă doreşti să ai o temperatură a corpului constantă.

Gustări

Ciocolata neagră, fructele uscate, batoanele de susan, biscuiţii din cereale integrale, batoanele proteice pot fi consumate între mese, cu menţiunea să nu fie bogate în zahăr, chiar dacă îţi va da energie şi te va încălzi pe moment, după aceea temperatura corpului va fi mai mică decât înainte.

Cina

Ultima masă a zilei este de obicei copioasă pentru majoritatea persoanelor, iar explicaţia este destul de simplă: săritul peste mese. Cu cât vei neglija acest aspect şi cea mai consistentă masă a ta va fi seara, cu atât mai mult vei resimţi temperaturile reci de afară. Optează pentru mâncăruri uşoare, care să conţină şi grăsimi sănătoase.



Recente

Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg