Ce nu ştiai despre uleiul de măsline

1 61558 original jpg jpeg

Este ingredientul nelipsit din dieta mediteraneană, dar este şi un ingredient care te ajută să ai un corp frumos şi sănătos. Este vorba despre uleiul de măsline, pe care Homer l-a numit aurul lichid.

Bogat în antioxidanţi

Uleiul  de măsline are ingredientele necesare pentru a asigura sănătataea organismului:antioxidanţiişi nenumărate vitamine şi minerale. Ai grijă să-l inculzi în alimentaţia şi să alegi uleiul extravirgin.

Antioxidanţii care se găsesc în uleiul de măsline,cât şi acizii graşi Omega 3 şi Omega 6 au un rol esenţial în menţinerea sănătăţii oaselor. Ajută la o mai bună absorbţie a calciului în oase,cât şi la menţinerea densităţii osoase.

Indicat persoanelor cu hipertensiune Dacă incluzi în alimentaţia zilnică o lingură de ulei de măsline,riscul de a face o boală de inimă scade la jumătate,potrivit cercetătorilor americani de la Universitatea Harvard. Acest fapt se datorează conţinutului ridicat de grăsimi sănătoase,care au rol de  a preveni inflamarea vaselor de sânge. Totodată,sunt de mare ajutor şi persoanelor care suferă de hipertensiune arterială.

Mai citeşte şi:

Uleiul de măsline tratează acneea

Produse de îngrijire cu ulei de măsline

Previne apariţia cancerului de colon

 

Cercetătorii de la Universitatea din Oxford,Marea Britanie spun că uleiul de măsline este la fel de eficient în prevenirea cancerului de colon precum fructele şi legumele.

Îl poţi consuma în salate,în fiecare zi. Mai mult,datorită conţinutului de luteină şi de vitamina A,este de mare ajutor în reducerea riscul de apariţie a

de sân,cât şi a celui de piele.

Dacă ai pielea uscată,nu ezita să aplici o mască pe bază de ulei de măsline. Pui 2-3 picături de ulei,cu puţină miere de albine şi aplici pe faţă,timp de zece minute. Apoi clăteşti cu apă călduţă.

Uleiul de măsline este un aliat de încredere şi într-o problemă cu care se confruntă multe femei:căderea părului şi firele despicate. Este indicat să aplici ulei de măsline călduţ pe tot scalpul şi pe toată lungimea firului de păr,în fiecare seară,timp de două săptămâni.

Ţii remediul 30 de minute,după ce,în prealabil,ţi-ai acoperit capul cu un prosop. Apoi clăteşti foarte bine părul.