Ce tratezi cu ajutorul vâscului

1 72648 original jpg jpeg

Cunoscut mai mult ca o plantă care aduce norocul în dragoste, vâscul poate fi folosit şi ca medicament. Migrenele, balonarea şi răcelile sunt doar câteva dintre afecţiunile pe care le poţi trata cu ajutorul acestei plante.

Îţi ţine tensiunea sub control

Datorită acetilcolinei,o substanţă care se găseşte în vâsc,acesta poate fi folosit ca remediu în hipertensiunea arterială.  Este indicat să bei două căni de ceai de vâsc,timp de şase săptămâni.

Ca să aibă efectul dorit,prima jumătate de cană se bea înainte de micul dejun,iar cealaltă după.

Şi stările nervoase se reduc dacă ţii o cură de minimum trei luni,perioadă în care bei zilnic,dimineaţa şi seara,câte două căni cu ceaide vâsc.

Previne bolile ficatului

Colina,un nutrient care se găseşte în această plantă,împiedică acumularea de grăsimi în ficat. De aceea,este bine să faci o cură cu ceai de vâsc timp de 45 de zile.

Şi neplăcerile digestive,precum ulcerul şi balonarea se vindecă mai uşor cu ajutorul pulberii din vâsc. O poţi obţine şi tu,din tulpină uscată,pe care o macini. Se ia câte o linguriţă,de două ori pe zi,înainte de masă.

Reduce simptomele răcelii

Fiind bogat în flavonoizi,dar şi în vitamina C,vâscul este de mare ajutor atunci când ai răcit. Ceaiul de vâsc este  un bun calmant al tusei.

Totodată,pulberea obţinută din această plantă,câte o linguriţă de două ori pe zi,creşte imunitatea organismului. Poţi apela şi la un extract de mlădiţă de vâsc. Iei 30 de picături pe zi.

Reglează tulburările menstruale

Femeile care au ciclu menstrual abundant pot scăpa de această problemă dacă beau,timp de jumătate de an,câte o cană de ceai preparat din această plantă,dimineaţa.

Totodată,bufeurile,transpiraţiile şi palpitaţiile care însoţesc menopauza pot fi tratate cu ceai de vâsc. Nu trebuie decât să bei câte o cană pe zi,când apar aceste manifestări.

Citeşte şi:

Vâscul,talismanul iernii

Remedii naturale împotriva balonării