Ceaiul care scade tensiunea arterială
Floarea de hibiscus este venerată cel mai adesea pentru frumuseţea sa, dar merită respect şi pentru puterile sale tămăduitoare. Ceaiul de hibiscus este acrişor la gust, ca să-ţi faci o idee gândeşte-te la afine, aşa că majoriatatea oamenilor adaugă zahăr pentru a-l putea bea.
Cea mai recentă cercetare atestă beneficiile medicinale ale ceaiului de hibiscus,mai ales pentru sănătatea inimii.
Oamenii de ştiinţă au confirmat faptul că florile roşii pot scădea tensiunea arterială,datorită proprietăţilor diuretice. Florile de hibiscus ajută organismul să elimine excesul de apă.
Reţeta ceaiului de hibiscus
Iată cum poţi face un ceai revigorant:4 căni de apă3 linguri de flori uscate sau 4-5 linguri de flori proaspete de hibiscus1 baton de scorţişoară1 lingură de zahăr brut sucul de la o portocală
Fierbe apa şi toarnă peste florile de hibiscus şi scorţişoara.
Lasă să se infuzeze timp de 20 de minute. Strecoară florile şi scorţisoara.
Adaugă zahărul şi sucul de portocală. Îl poţi servi atât fierbinte,cât şi rece.