Ceaiul de hibiscus: beneficii şi efecte adverse

1 72021 original jpg jpeg

Ai încercat până acum ceaiul de hibiscus? Pe lângă gustul aromat pe care îl are, acest tip de ceai are multe beneficii asupra corpului, dar poate avea şi câteva efecte adverse. Iată de ce să ţii cont.

Previne creşterea tensiunii arteriale

Cercetătorii susţin că ceaiul de hibiscus are rolul de a reduce tensiunea arterială,motiv pentru care este recomandat persoanelor care suferă de hipertensiune. 

Are efecte laxative

În cazul în care suferi de constipaţie,poţi consuma cu încredere ceai de hibiscus,deoarece are efecte laxative moderate.

Previne efectele negative ale chimioterapiei

Pacienţii care urmează şedinţe de chimioterapie ca tratament anticancer pot consuma ceai de hibiscus,deoarece specialiştii susţin că această băutură naturală conţine compuşi antiinflamatori care luptă în mod eficient împotriva tumorilor canceroase şi previn efectele negative ale chimioterapiei.

Are proprietăţi antibacteriene şi vermifuge

Consumat cu regularitate,ceaiul de hibiscus combate bacteriile şi viermii intestinali.

Efectele adverse ale ceaiului de hibiscus

Dacă bei ceai de hibiscus o perioadă lungă de timp,există riscul ca nivelul estrogenului să scadă simţitor. Aşadar,este indicat să eviţi consumul acestui ceai dacă iei pilule contraceptive sau în cazuş în care vrei să rămâi însărcinată.

Nici persoanele care au tensiunea arterială mică nu ar trebui să consume acest tip de ceai. De asemenea,se recomandă prudenţă când se prepară,pentru că o cantitate mare de hibiscus poate produce efecte halucinogene.