Ceapa, un medicament natural extraordinar

De la o vreme, tot ce punem în farfurie se studiază în laboratoare şi universităţi. Ştiinţa îşi întoarce atenţia spre farmacia naturii, descoperindu-i cu uimire potenţialul, subapreciat până acum. Iar printre motivele de mirare, la loc de frunte se află una dintre cele mai umile legume, pe care nimeni nu dă doi bani: ceapa.
Pare de necrezut,dar în spitale universitare din Japonia,din Iran sau din Rusia,în laboratoarele unor facultăţi de medicină şi farmacie din Italia,din Israel,din India sau din Franţa,ceapa se află în topul celor mai cercetate legume.
Concluzia:ceapa are un potenţial vindecător uluitor,pe care dacă noi,oamenii moderni,l-am cunoaşte în profunzime,am putea să ne punem la adăpost şi chiar să ne tratăm de boli pe care,deocamdată,medicina modernă nu ştie să le vindece.
Boli ce pot fi prevenite cu ceapă
Cancerul – un studiu realizat de cercetătorii italieni asupra populaţiilor din sudul Europei arată că există o proporţie inversă între frecvenţa utilizării cepei în alimentaţie şi riscul de apariţie al mai multor forme de cancer:bucal,esofagian,colo-rectal,laringian,de sân,ovarian,de prostată,renal. La fel ca usturoiul şi prazul,ceapa prezintă capacitatea de a acumula seleniu din sol,o substanţă protectoare împotriva apariţiei cancerului. Consumul de ceapă (cel puţin jumătate de ceapă crudă pe zi) a fost asociat,într-un alt studiu francez,cu o reducere de cel puţin 50% a riscului de apariţie a cancerului de stomac,dar şi cu o reducere semnificativă a incidenţei cancerului de sân.