Cel mai bun remediu pentru răul de maşină, 100% natural

1 peppermint tea 352334 1920 jpg jpeg

Eviţi să pleci la drum lung pentru răul de maşină nu-ţi dă pace? Vacanţa ta devine un coşmar atunci când trebuie să ajungi la destinaţie cu autoturismul şi, de cele mai multe ori, nimic nu te face să scapi de senzaţia de greaţă, ameţeală şi durere de cap.

Dacă te confrunţi cu această problemă, trebuie să ştii că există remedii naturiste care te pot scăpa de marele disconfort.

Care este cauza răului de maşină

Probabil ai remarcat că senzaţia de rău se amplificăatunci când te afli în maşină şi te uiţi în jos. Explicaţia este dată de faptul că în acel moment ochii întâmpină dificultăţi de focalizare, în timp ce urechile transmit creierului mesajul că te mişti, căci autoturismul se află în deplasare. Senzaţia neplăcută din maşină este cauzată tocmai de aceste semnale pe care cele două organe, ochii şi urechile, le transmite creierului. În acel moment apar ameţelile, starea de vomă, vărsăturile şi tensiunea la nivelul capului.

Citeşte şi: Produsul pe care orice femeie îl are în geantă este soluţia pentru tăieturi şi vânătăi

Cum combaţi răul de maşină? Există remedii naturale, sub formă de plante, care te pot ajuta să scapi de toate acele simptome, iar printre cele mai eficiente sunt ghimbirul şi menta.

Bea o ceaşcă de infuzie de ghimbir

Nu pleca niciodată la drum fără să bei înainte o cană de infuzie din ghimbir. Prepară amestecul şi începe prin a tăia felii subţiri din rădăcina de ghimbir, peste care să adaugi apă clocotită. Lasă la infuzat cel puţin zece minute, apoi strcoară amestecul. Atenţie, este esenţial ca apa să fi ajuns în punctul de fierbere atunci când o torni despre feliile de ghimbir. Dacă ţi se pare rău la gust, adaugă puţină miere. Vei simţi o aromă iute, specifică ghimbirului. Un alt pont este să-l consumi cu înghiţituri mici, nu să-l dai pe gât.

Citeşte şi: Încă un mit spulberat! Nu citricele au cel mai mare conţinut de vitamina C

Potrivit studiilor făcute pe această plantă, aceasta ar reduce cu 90% senzaţia e greaţă, iar explicaţia este dată de aroma pe care ghimbirul o emană atunci când intră în contact cu apa fierbinte. Un alt truc pe care îl poţi folosi pentru a combate răul de maşină este să ai la tine uleiuri esenţiale foarte aromante, precum cel de lavanda.

Ceai de mentă, remediul cel mai eficient

Prepară-l înainte să pleci la drum, bea o ceaşcă şi ia-l cu tine şi în maşină. Ori de câte ori apare senzatia de greaţă, bea câteva înghiţituri mici. De preferat este să foloseşti direct funzele uscate, nu plicurile din comert, pentru un plus de concentraţie. Peste o mână de frunze de mentă pune apă fiartă şi lasă-l 10 minute la infuzat. Îl poţi bea îndulcit cu miere şi îl poţi aroma cu lămâie.

Sursa foto: pixabay.com