Cel mai popular remediu pentru căderea părului promite să dea rezultate în 14 zile. Cum să-l foloseşti

1 shutterstock 1186035433 jpg jpeg

Căderea părului pare o problemă fără soluţie, dar de cercetare a aterizat pe o serie de soluţii naturale. Tratamentele naturiste pot stimula creşterea părului, iar un astfel de remediu pare să dea roade după numai doar două săptămâni.

Căderea părului poate fi stresantă, dar încercările de a găsi rezolvări la aceste probleme pot creşte nivelul de stres. Acest lucru se datorează faptului că procedurile pot fi costisitoare, ceea ce face ca mulţi să renunţe. Cu toate acestea, există remedii naturiste care promit să stimuleze creşterea părului.

Sucul de ceapă creşte fluxul sanguin în jurul foliculilor de păr

Pierderea părului poate fi o experienţă absolut neplăcută care scade încredere în sine şi poate duce la izolare socială. Totuşi, poate fi tratată cu succes, în funcţie de tip şi severitate, datorită tehnologiei şi cercetării. Mulţi dintre cei care suferă din această cauză caută diferite modalităţi de a stopa căderea părului, iar sucul de ceapă este unul dintre cele mai populare remedii naturiste. Sucul de ceapă îmbunătăţeşte circulaţia sângelui în jurul foliculilor de păr, ceea ce este vital, deoarece fluxul sanguin insuficient îţi lasă părul lipsit de elemente nutritive şi ajuge să cadă sau să se rupă mai uşor.

Ce părere au cercetătorii?

Cel mai important studiu legat de sucul de ceapă a apărut în publicaţia “Journal of Dermatology”. Studiul clinic a analizat capacitatea sucului de ceapă de a combate alopecia areată, o tulburare autoimună care duce de obicei la căderea neuniformă a părului. Cercetătorii au recrutat 38 de pacienţi şi i-au împărţit în două grupe: unul care a aplicat suc de ceapă pe scalp de două ori pe zi timp de două luni şi unul care a folosit apă de la robinet. După o lună şi jumătate, 20 din cei 23 de pacienţi din grupul care a folosit suc de ceapă au raportat creşterea părului, comparativ cu doar doi din cei 15 pacienţi din grupul care a utilizat doar apă de la robinet. “Studiul a arătat că utilizarea sucului de ceapă a dat rezultate  mai mari în ceea ce priveşte regenerarea părului şi că poate fi o terapie topică eficientă pentru alopecia areată neuniformă", au declarat cercetătorii.

Citeşte şi:

Alimente care subţiază firul de păr. Scoate-le din meniu, dacă nu vrei să îţi pierzi podoaba capilară devreme!

Ce soluţii există în caz de alopecie. Când sunt indicate medicamentele

Un blogger a observat că leacul a dat rezultate

Timp de două săptămâni, un blogger a aplicat suc de ceapă. Firele de păr noi au început să crească. El a explicat tuturor celor interesaţi cum să procedeze: se stoarce sucul de ceapă, se aplică uşor pe scalp şi se lasă circa două ore sau peste noapte dacă nu ai probleme cu mirosul. Experţii recomandă blendarea cepei şi menţinerea pe scalp timp de cel puţin un sfert de oră.

FOTO: Shutterstock



Recente

Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg