Cele mai bune remedii naturiste pentru durerile de dinţi

1 76875 original jpg jpeg

Atunci când durerile de dinţi nu îţi dau pace, acestea pot fi ţinute sub control cu ajutorul unor remedii aflate la îndemână, acasă. Remediile temporare au rolul de a diminua durerea de dinţi, nu însă de a trata cauza acestora. De aceea, e important să apelezi la ele doar ca măsură imediată. Medicul stomatolog este singurul în măsură să atenueze permanent durerea.

Durerile de dinţi sunt, de obicei, efectul unei igiene orale precare. Mănâncă zilnic citrice şi produse proaspete , vitamina C e singurul nutrient important în combaterea afecţiunilor gingivale, alimente mai tari care masează gingiile.

Prima măsură care trebuie luată în cazul unei dureri de dinţi este periajul dentar corect. Acesta are rolul de a îndepărta particulele de mâncare rămase în cavităţile dinţilor şi care ar putea contribui la acutizarea durerilor.

Clătirea cu apă sărată

O soluţie calmantă pentru durerile de dinţi se poate prepara dintr-o ceaşcă de apă călduţă şi o linguriţă de sare de masă. Soluţia se menţine în gură timp de 30 de secunde, apoi se scuipă. Se repetă din oră în oră. Se pot adăuga în apă şi câteva picături de ulei de cuişoare, binecunoscut pentru efectul său analgezic.

Ardeiul alungă durerea de dinţi

Pentru a alina durerea de dinţi, striveşte un ardei iute şi aplică zeama acestuia direct pe dinte. Nu folosi metoda decât dacă eşti obişnuită cu usturimea provocată de ardei.

Leac cu usturoi

O felie de usturoi curăţat aplicată pe dintele afectat uşurează durerea. Sau se poate tăia un căţel de usturoi în jumătate, apoi puneţi câte o bucată pe fiecare parte a dintelui care doare. Dacă ai pielea delicată, înfăşoară căţelul de usturoi într-o cârpă moale. Usturoiul se poate de asemenea folosi în cazul dinţilor care se mişcă. Pentru a-i ajuta să se strângă, clătiţi-vă gura dimineaţa şi seara cu un ceai puternic de usturoi.

Descoperă alte remedii naturale eficiente împotriva durerilor de dinţi pe clicksanatate.ro.

Sursa foto: naturalremedyideas.com